2024-05-10

Nyhet! Apple släpper nya iPad Pro och iPad Air!

Apple presenterar nya iPad Pro och iPad Air – dina kreativa superkrafter. iPad Pro 13'' är supertunn och med sina 5,1 mm är detta Apples tunnaste produkt någonsin. Även prestandan är slående med helt nya M4 och en superavancerad skärm med OLED. Även iPad Air har fått sig ett rejält lyft med M2-chippet och är nästan dubbelt så snabb som den föregående generationen. Både iPad Air och iPad Pro kommer i två storlekar – 11'' och 13''. Nya iPad Pro och iPad Air – möjligheterna är oändliga. Leveransstart från och med 15 maj 2024.


 

iPad Pro

Fördelar

 • Apple M4-chip med 9-kärnig processor och 10-kärnig grafik
 • 3 prestandakärnor och 6 effektivitetskärnor
 • Ultra Retina XDR-skärm med OLED-paneler
 • ProMotion, TrueTone och P3 färgomfång
 • TrueDepth-kamera med Face ID
 • Funktionen Centrerat för fokus på dig under videosamtal
 • Thunderbolt/USB 4-port för överföring upp till 40Gbit/s
 • Stöd för WiFi 6E
 • Stöd för Apple Pencil Pro och Magic Keyboard till iPad Pro

M4 – här bor kraften

Med M4-chippet levererar iPad Pro enastående hastighet och effektivitet för att hantera även de mest krävande uppgifterna. Med M4 får du upp till 4X snabbare proffsrendering och 1,5X snabbare processor jämfört med M2. Du har också upp till 120 GB/s minnesbandbredd och en 16-kärning Neural Engine. Oavsett om du vill redigera en 4K-video, spela med följsam grafik eller hoppa mellan olika appar har du en iPad som alltid är redo att leverera en smidig och responsiv prestanda i varje steg.

Superavancerad skärm med strålande kvalitet

Ultra Retina XDR-skärmen med OLED-paneler ger dig en enastående visuell upplevelse i alla situationer. Tillsammans med en ljusstyrka på upp till 1600 nits toppljusstyrka och automatisk ljusanpassning kan du vara säker på att ha det bästa ljuset för din användning oavsett var du är. Antireflexbehandlingen ser till att du slipper störas av ljusreflektioner när du arbetar. Skärmen är självklart kompatibel med Apple Pencil Pro och Magic Keyboard, men du kan också välja att koppla in högupplösta externa skärmar med upp till 6K och utvidga din arbetsyta för maxmerad effektivitet.

 

iPad Air

Fördelar

 • Apple M2-chip med 8-kärnig processor och 10-kärnig grafik
 • 4 prestandakärnor och 4 effektivitetskärnor
 • LED-bakbelyst Liquid Retina-skärm med IPS-teknik
 • TrueTone och P3 färgomfång
 • Funktionen Centrerat för fokus på dig under videosamtal
 • Stöd för WiFi 6E
 • Stöd för Apple Pencil och Magic Keyboard

M2 – Andra generationens Apple Silicon

M2 är andra generationen Apple Silicon och bygger vidare på 5-nanometersteknik. Den har över 20 miljarder transistorer vilket är 25% mer än M1. Det ger dig upp till 18% snabbare processorkraft och 35% bättre grafik samtidigt som den drar mindre ström. Det ger dig möjlighet att skapa ännu mer och multitasking är nu ännu mer sömlöst. Eftersom M2 drar mindre ström trots sin kraftfulla prestanda så har iPad Air ett batteri som räcker hela dagen.

Strålande Liquid Retina-skärm

Den LED-bakgrundsbelysta touchskärmen med IPS-teknik har en hög kontinuerlig ljusstyrka på hela 600 nits. Den har ProMotion-teknik vilket effektivt anpassar uppdateringsfrekvensen på skärmen och på så sätt sparar batteri. Tack vare färgomfånget P3 får du levande färger och med True Tone-teknik anpassas vitbalansen automatiskt efter omgivningsljuset – vilket gör att alla bilder får ett naturligt ljus. Skärmen är helt laminerad och försedd med antireflexbehandling för minimering av reflektioner. Du har också stöd för att koppla in en extern skärm upp till 6K-upplösning vid 60Hz.

Glöm inte tillbehören!

Studioupplevelse direkt i fingertopparna

Möjligheterna är obegränsade med nya iPad Pro. Anslut sömlöst upp till fyra iPhone eller iPad-enheter med Live Multicam i Final Cut Pro och spela in från fyra olika vinklar, redigera eller dela videor ännu snabbare. Med den nya appen kan du trådlöst ansluta och styra varje videovinkel på distans med kraftfulla proffsreglage. Med nya AI-drivna Session Players i Logic Pro för iPad får du anpassningar direkt utifrån din feedback. Spela in och spela upp högkvalitativt ljud med hjälp av de fyra mikrofonerna och fyra högtalarna i studiokvalitet. Det har aldrig varit enklare att skapa professionella resultat med en och samma enhet.

Nya Apple Pencil Pro

Även Apple Pencil Pro har fått sig en uppgradering med nya funktioner. Med kläm, vrid och haptisk feedback blir det enklare och mer intuitivt att markera och kommentera, anteckna och skapa. Ännu en ny funktion är att du nu kan hitta din Apple Pencil Pro i appen Hitta. Inga fler borttappade pennor – nu kan du enkelt se var pennan befinner sig.


Tveka inte att höra av dig till oss om du vill ha hjälp att hitta rätt utrustning för dina behov. Du är varmt välkommen att kontakta våra experter för rådgivning, support och köphjälp på 0770-77 11 00 eller via vårt kontaktformulär. Du kan även besöka oss i våra butiker i StockholmMalmö eller Borås. Kolla in alla produktnyheter och lärorika kunskapsinlägg som hjälper dig att utvecklas ännu mer i ditt kreativa skapande. Missa inte heller att bli medlem i vårt community där du kan träffa likasinnade och inspireras av andra kreatörer!

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! Om du anger din mejladress och börjar prenumerera samtycker du till att få nyhetsbrev från Scandinavian Photo. Som prenumerant får du exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration till din mejl.

Ditt samtycke är frivilligt och du kan när som helst avregistrera dig eller återkalla ditt samtycke. Läs mer om vår personuppgiftsbehandling och dina rättigheter i vår integritetspolicy.

Kundvagn

Kundvagn

Din kundvagn är tom!

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Gillar

Gillar

Det finns inga produkter

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Dela kundvagn

Spara länken till senare, skicka till en vän eller dela i communityt.

Namnge din kundvagn
Länk till kundvagn