2019-11-07

Nyhet! Leica SL2

Leica släpper det spegellösa fullformatshuset SL2, en professionell systemkamera med 47 megapixel CMOS-sensor, Leicas sedvanligt höga designkvalitet och kraftfulla filmegenskaper.


Med tysk ingenjörskonst har Leica kombinerat sin tradition i stilfulla, professionella kameror med ny teknologi, finslipad konstruktion och en förbättrad användarupplevelse mot föregångaren. En ny, stabiliserad CMOS-sensor på 47 megapixel med 14 bitars dynamiskt omfång och ljuskänslighet upp till 50 000 ISO, optimerat menysystem för en mer intuitiv hantering i både stillbild och video, förbättrad ergonomi och kraftfulla videomöjligheter gör Leica SL2 till en högpresterande kamera för professionella fotografer.

Högupplöst sensor med 5-axlig stabilisering

Sensorn på 47 megapixel är stabiliserad i fem axlar, är utan lågpassfilter och har utrustats med endast två glaselement, för att minimera oönskade reflektioner och uppnå maximal skärpa. Tillsammans med en ljuskänslighet på upp till 50 000 ISO presterar Leica SL2 väl även i lågt ljus.

Tysk ingenjörskonst i minimalistisk Leica-skrud

Ytan har en snygg läderklädnad, men kamerahuset är tillverkat nästan helt i metall, med ett hus i magnesium och en solid topplatta i aluminium. Greppet är pckså mer ergonomiskt utformat jämfört med föregångarna.

Filma i 10-bit 4K internt eller till extern recorder

Leica SL2 har utöver sin utmärkta stillbildskvalitet även avancerade egenskaper som passar filmfotografer. Du kan spela in i C4K i upp till 60 bilder per sekund eller 180fps i Full HD, 10-bit All-I till SD-kort med UHS-II eller extern recorder via den fullstora HDMI-porten. Via video-läget omvandlas menyn så att du får filmorienterade inställningar som exempelvis slutarvinkel istället för slutartid. Dessutom får du tillgång till L-log, som ger dig större flexibilitet för postproduktion.

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i teknikbranschen! Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.