Roland V-160HD STREAMING VIDEO SWITCHER
Roland V-160HD STREAMING VIDEO SWITCHER
Roland V-160HD STREAMING VIDEO SWITCHER
Roland V-160HD STREAMING VIDEO SWITCHER
Roland V-160HD STREAMING VIDEO SWITCHER
Roland V-160HD STREAMING VIDEO SWITCHER
Roland V-160HD STREAMING VIDEO SWITCHER
Roland V-160HD STREAMING VIDEO SWITCHER
Roland V-160HD STREAMING VIDEO SWITCHER
Roland V-160HD STREAMING VIDEO SWITCHER
Roland V-160HD STREAMING VIDEO SWITCHER
Roland V-160HD STREAMING VIDEO SWITCHER
Artikelnummer: 1052010

Roland V-160HD STREAMING VIDEO SWITCHER

Maxad bildmixer med hybridfunktioner

Webblager
Beställs från leverantör till dig. Leverans inom 2-6 dagar
Butikslager:
 • Åtta 3G-SDI-ingångar med flexibel fps.
 • Åtta 1080p-HDMI-ingångar med flexibel fps, varav fyra med scalers.
 • Sammanlagt sju utgångar för SDI, HDMI och USB-C.
69 990 SEK
Fri frakt vid köp över 500 kronor
Köp nu och betala inom 30 dagar
Personlig service och expertrådgivning
Med sina många proffsfunktioner för att skapa alla slags moderna produktioner tar V-160HD den hybridbaserade bildmixern till en ny nivå. Nå ut till live-publiken i full-HD med många in- och utgångar för SDI och HDMI och streama samtidigt till valfri webbplattform via USB-C. Det finns också en videoeffektmotor med åtta lager, en digital ljudmixer med 40 kanaler, integrerad PTZ-kamerastyrning samt nästa generations funktioner för klarsignalhantering och automatisering av livesända shower som förenklar svåra produktionsuppgifter. Allt är dessutom samlat i en portabel lösning med ett sändningsgränssnitt som hanteras enkelt av en enskild operatör.

Fördelar

 • Åtta 3G-SDI-ingångar med flexibel fps.(bilder per sekund)
 • Åtta 1080p-HDMI-ingångar med flexibel fps, varav fyra med realtidskonverterare.
 • Sammanlagt sju utgångar för SDI, HDMI och USB-C.
 • Sju valbara utgångslägen: Program, Sub-Program, Aux, Preview och tre Multi-View-alternativ.
 • 40-kanalig digital ljudmixer med effekter och bearbetning.
 • Videoeffektmotor med åtta lager.
 • Funktion för lagring av stillbilder med 16 platser stöder skärmdump eller överförda BMP-, JPEG- och PNG-bilder via alfakanal i det interna minnet.
 • Kraftfull automatisering av live-produktioner med sekvensering, makron och förinställda minnen.
 • PTZ-styrning med stöd för flera varumärken och blandade protokoll som körs samtidigt.
 • Omfattande enhetsstyrning med Bluetooth, USB, RS-232 och LAN.
 • Mjukvara för fjärrstyrning tillgänglig för iPad, macOS och Windows.
 • Stöd för trådlös och trådbunden kamera-tally.

Hybrid när det är som bäst

I V-160HD kombineras den stabila hårdvara som behövs för att genomföra problemfria live-produktioner med de funktioner för live-streaming som finns i datorbaserade system. Mjukvarubaserade arbetsflöden fungerar bra för rena online-evenemang, men V-160HD ger dig den proffsiga grund du behöver både för den personinriktade och för den streamingbaserade delen av ett livesänt hybridevenemang, komplett med möjligheten att anpassa innehållet för olika publikgrupper. Signalbehandling efter behov betyder att du aldrig behöver oroa dig för saker som datorns processorkapacitet eller latensy på live-publikens skärmar. Integrerade anslutningsstandarder som SDI, HDMI, XLR och USB-C innebär att du inte behöver använda konverters för att gå mellan olika standarder. Det allsidiga gränssnittet ger tillgång till behändiga kontroller som en enskild operatör kan lära sig snabbt. Med förinställningar, makron och avancerade sekvenseringsfunktioner kan du skapa och automatisera komplexa arbetsflöden med en enkel fingertryckning.


HDMI- och SDI-anslutningar

V-160HD har stöd för HDMI för vanliga A/V-enheter plus SDI för långa kabelsträckningar och avancerade kameror. Du kan smidigt mixa åtta HDMI-källor och åtta SDI-källor i full-HD, även med ej överensstämmande bildhastigheter och färgdjup. Och med inbyggda konverterare i fyra av HDMI-ingångarna kan du enkelt ansluta till kundkällor som datorer, surfplattor, smartphones, spelkonsoler och äldre 4:3-enheter.

Sänd till flera destinationer

Med sju fritt tilldelningsbara utgångar – inklusive tre SDI, tre HDMI och en USB-C för strömning – ställer V-160HD en högkvalitativ videomatris till ditt förfogande. Sänd till programskärmar, extra monitorer, multi-view-producentskärmar och online-publiken samtidigt, komplett med en "ren" utgång över för en inspelningssändning.

Snabb minnesanvändning

Det går att lagra och hämta anpassade utformningar med bara några knapptryckningar på V-160HD.
De 30 förinställda minnena och den kraftfulla effektmotorn fungerar tillsammans för att ge snygga scenbyten, inklusive synkronisering av övergången för alla sammanställningslager i programutgången.
De 100 makrona går ännu djupare och gör det möjligt för dig att bygga och aktivera komplexa åtgärdslistor som inkluderar växling, DSK på/av, ljudmixjusteringar, PTZ-kamerarörelser och mycket mer.
Vår kostnadsfria fjärrstyrningsmjukvara för macOS, Windows och iPad förbättrar ytterligare detta arbetsflöde, med ett stort grafiskt gränssnitt för att skapa och förhandsgranska åtgärder innan du utför dem live.


Automatisering med en tryckning

Den nyutvecklade sequencern i V-160HD gör förinställningar och makron ännu mer kraftfulla, och gör det möjligt för en enskild operatör att enkelt utföra sändningsåtgärder med perfekt timing. Upp till 1 000 steg kan spelas in i sequencern, och varje steg kan innehålla både förinställningar och makron. Ställ bara in dina sändningsåtgärder i förväg i sekvenslistan och aktivera dem i tur och ordning med Next-knappen på panelen. Med den kraftfulla sequencern i V-160HD kan du med lätthet hantera de mest komplexa evenemang.

Kraftfull effektmotor

Videoeffekter och grafik är ett måste för att skapa en snygg produktion. Effektmotorn i V-160HD har åtta sammanställningslager som kan tilldelas till Program- och Sub-Program-utgångarna, så att du alltid håller kvar tittarnas intresse med visuellt tilltalande innehåll. Med upp till fyra bild-i-bild-fönster, nedströms nyckellager, 16 stillbildslagringsplatser med stöd för transparent PNG-bild med mera kan du hantera de kreativa behoven för alla kunder.

Till exempel:
Lager 1–2: Börja med ett mixningsbart live-bakgrundsvideolager.
Lager 3–6: Placera fyra bild-i-bild-lager eller chroma-/luminansnyckeleffekter.
Lager 7–8: Lägg till två nedströms nyckelfunktioner med stöd för fyllnings- och nyckelinmatningar.

Streama live

I V-160HD används samma anslutningsteknik som i webbkameror,* vilket gör att du kan streama evenemang med 30/60 FPS i full-HD** och nå en publik över hela världen. Anslut bara USB-C-utgången till en dator och börja streama med Zoom, Microsoft Teams, YouTube, Facebook Live eller valfri plattform där en webbkamera kan användas som källa. Allt kan användas direkt, utan installation av drivrutiner.

Perfekt ljud

Med ljud av studiokvalitet gör den digitala 40-kanalsljudmixern i V-160HD det möjligt för dig att blanda signaler från alla 16 videoingångar, USB-C och mikrofoner och linjenivåenheter anslutna till de två balanserade XLR-kombinations- och RCA-stereoingångarna. Och med behändigt inbyggt Bluetooth går det också att trådlöst streama musik och andra ljudkällor från en telefon eller en surfplatta. Det finns också ett stort effektbibliotek för att förbättra ljuden och snabbt lösa vanliga problem, till exempel genom ljudsynkronisering och borttagning av bakgrundsbrus.

Omfattande PTZ-kamerastöd

Robotbaserade PTZ-kameror (pan-tilt-zoom) eliminerar behovet av flera kameraoperatörer, ger bra produktionstäckning med studiosändningskvalitet och kan placeras på undanskymda platser tack vare att de är så små. V-160HD har inbyggt stöd för att direktstyra vissa kameror från Canon, JVC, Panasonic, Sony, PTZOptics, Avonic och VISCA-kompatibla PTZ LAN-kameror. Blanda olika varumärken som du vill och använd upp till 16 PTZ-kameror samtidigt.

Total kontroll

Den ultimata hybridbaserade bildmixern ger dig full kontroll med en nätverksport, Bluetooth, USB, RS-232, tally/GPIO, stöd för fotkontrollanvändning med mera.
• Använd den dedikerade iPad-fjärrstyrningsappen för att skapa ett effektivt pekgränssnitt.
• Utöka ditt arbetsflöde med kostnadsfri RCS (Remote Control Software) för macOS och Windows.
• Anslut en enkel eller dubbel BOSS-fotkontroll för att utföra över 100 olika växelkommandon.
• Trigga start/stopp på Atomos-inspelningsenheter via HDMI.
• Installera en tally-lampa med Rolands Smart Tally eller hårdvaruanslutningen på den bakre panelen.
• Gör en smidig integrering i systeminstallationer med RS-232 och TALLY/GPIO DB-underanslutningar.

Levereras med

 • Roland V-160HD
 • Quickstart Guide
 • AC adapter
 • Strömkabel
 • Rack-mount vinklat x 2
 • Rack-mount skruv x 6Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! Om du anger din mejladress och börjar prenumerera samtycker du till att få nyhetsbrev från Scandinavian Photo. Som prenumerant får du exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration till din mejl.

Ditt samtycke är frivilligt och du kan när som helst avregistrera dig eller återkalla ditt samtycke. Läs mer om vår personuppgiftsbehandling och dina rättigheter i vår integritetspolicy.

Kundvagn

Kundvagn

Din kundvagn är tom!

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Gillar

Gillar

Det finns inga produkter

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Dela kundvagn

Spara länken till senare, skicka till en vän eller dela i communityt.

Namnge din kundvagn
Länk till kundvagn