Smidigt porträttobjektiv för fullformat.

Sony FE 85mm f/1,8

Artikelnummer: 1032277
 • Enkelt porträttobjektiv för Sonys spegellösa fullformatskameror.
 • Brännvidd på 85 mm och stor bländare ger dig kort skärpedjup och behagligt arbetsavstånd till din modell
 • Fungerar utmärkt ihop med Sonys Eye-AF.
5 720 SEK

Betala direkt, senare eller dela upp Info

Finns i webblager

Värdepaket

FE 85mm f/1,8
Väska Lens Case Duo 5 svart
UV-filter L395 SMC 67 mm
6 498 SEK
FE 85mm f/1,8
Polarisationsfilter cirkulärt C-PL HUC Pro Nano
Bakre objektivlock ALC-R1EM (E-mount)
6 869 SEK

Porträttobjektiv för både stillbild och video

Sony FE 85/1,8 är anpassat för Sonys spegellösa fullformatskameror men funkar lika bra på en APS-C kamera och motsvarar då 137mm. Objektivet lämpar sig väl till porträtt och den höga ljusstyrkan ger kort skärpedjup med mycket bakgrundsoskärpa samt bra mörkerpestanda.

Fördelar:

 • Perfekt för porträtt
 • Ger kort skärpedjup och krämig bakgrundsokärpa
 • Tyst autofokus - lämplig för video
 • Programmerbar objektivknapp

Perfekt för porträtt

Ett 85mm objektiv är en väldigt populär brännvidd för porträttfotografering, då du får ett bra arbetsavstånd till din modell och kan komprimera bakgrunden. Även när du använder objektivet på en kamera med APS-C-sensor fungerar det utmärkt till porträtt då det motsvara ca 130mm.

Ger kort skärpedjup och krämig bakgrundsokärpa

Vill du isolera ditt motiv och få det att stå ut emot bakgrunden så är det viktigt med en hög ljusstyrka. Med en stor bländare på f/1,8 är det inga problem att få isolerade motiv eller modeller och det ger dig ordentligt med bakgrundsoskärpa att jobba med. Den höga ljusstyrkan gör också objektivet lämpligt för inomhusbruk eller när ljuset är sämre.

Tyst autofokus - lämplig för video

Autofokusmotorn är tyst och snabb vilket gör at objektivet hittar skärpan snabbt, speciellt när det används med Sonys ansiktsigenkänning och Eye-AF. Tack vare den tysta autofokusmotorn så lämpar sig objektivet även väldigt bra för filmning vid till exempel intervjuer.

Programmerbar objektivknapp

På sidan av objektivet sitter en programmerbar knapp som du kan tilldela olika funktioner.

Levereras med:

 • Bakre objektivlock ALC-R1EM
 • Främre objektivlock ALC-F67S
 • Motljusskydd ALC-SH150
   

Vi hjälper dig att ta bättre bilder!

Bilden, och utrustningen som gör den möjlig, har varit vår passion sedan 1982. Scandinavian Photo står för ett helhetserbjudande för film- och fotointresserade – oavsett kunskapsnivå. Utöver utrustning erbjuder vi inspiration, kunskap, utbildning och råd. Alltid samma pris, oavsett om du handlar i butik, på webben eller via telefon.

Let's be friends!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i fotobranschen! Prenumerera på Scandinavian Photos nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.