Scandinavian Photo använder cookies, genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.
Till kassan
Fri frakt över 1000 kr

Expo Mölndal

Den 12-13 maj 2017 är det dags för Scandinavian Photo Expo i Mölndal!


Det blir ett fullspäckat schema med många intressanta och inspirerande föreläsningar. Inträdet och föreläsningarna är helt gratis och i butiken kan du hitta mängder med bra erbjudanden. Det är begränsat antal platser på samtliga föreläsningar och det är först till kvarn som gäller. Expoerbjudanden gäller endast under expot och de går inte att förhandsboka. Som vanligt bjuder vi på kaffe och bulle under hela Expot och lunch finns att köpa precis utanför.

Om du har några frågor gällande Expo är du varmt välkommen att kontakta oss på info.molndal@scandinavianphoto.se.


Sidan uppdateras löpande.

Öppettider

Fredag 12/5: kl. 08.00 - 19.00
Lördag 13/5: kl. 10.00 - 15.00


Parkering

Ett begränsat antal parkeringsplatser finns att tillgå framför, bakom och runt vår butik. Parkeringsplatser finns också i parkeringshuset vid Mölndals sjukhus mitt emot, dessa är avgiftsbelagda.

Det bästa sättet att ta sig till oss är genom att åka kollektivt. Det finns gott om kommunikationer till oss. Pendeltåg från både Göteborg och Kungsbacka stannar på Mölndals station med gångavstånd till butiken. Spårvagn nr 2 och 4 går från Göteborg och stannar vid Mölndals sjukhus som ligger mitt emot vår butik.

Det går också fint att ta cykeln!

Leverantörer på plats

Under Expo finns flera av våra leverantörer på plats och visar produkter.

Kom och träffa representanter från bl.a:

 • Canon (Canon on Tour)
 • Nikon
 • Manfrotto
 • Gitzo
 • Tamron
 • Sirui
 • Lowepro
 • NiSi
 • Panasonic
 • Olympus
 • Fujifilm
 • Sony
 • Profoto
 • Elinchrom
 • NEC
 • B+W
 • Sigma
 • Zoom
 • GoPro
 • Röde
 • Wacom
 • Eizo
 • Epson
 • Tokina
 • Sennheiser
 • Scandinavian Photo Print
 • LaCie
 • Canson

  Föreläsning: Linda Åkerberg

  – äventyrsfotograf

  Presenteras i samarbete med Sony.

  Linda Åkerberg är frilansfotografen som för ett år sedan lämnade livet i Stockholm och begav sig till USA för att följa sin dröm att vandra den dryga 420 mil långa vandringsleden Pacific Crest Trail. I mars var Linda på besök hos oss i Mölndal och delade med sig av sin berättelse från den 175 dagar långa vandringen genom vildmarken, från Mexiko till Kanada.

  Under Expo 2017 kommer Linda att visa sin utställning med bilder från leden men även berätta om det äventyr hon varit med om sedan sist - Fjällrävens 300 km långa polarexpedition på hundspann.

   Expofynd

   Nytt för Expo 2017 är fyndhörnan!

   I fyndhörnan har vi samlat produkter från alla möjliga olika produktkategorier - självklart till riktigt bra priser. Först till kvarn gäller!

    Föreläsning: Pieter Ten Hoopen

    – dokumentärfotograf

    Presenteras i samarbete med Nikon.

    Nikon-ambassadören Pieter Ten Hoopen är en erfaren och internationellt hyllad fotograf och filmskapare med bland annat en Emmynominering i ryggsäcken.

    Pieters mission är att, i ett gränsland mellan fotojournalistik och fotokonst, skildra de utsatta i världen, lyfta deras historia och att föra en talan för de som inte har möjligheten att göra det själva.

    Pieter har flitigt anlitats av bland annat Plan International och New York Times.

     Kostnadsfri sensorrengöring

     Canon och Nikon bjuder på kostnadsfri sensorrengöring under hela Expo.

     Först till kvarn och max ett kamerahus per kund gäller.

      Expoerbjudanden

      Under Scandinavian Photo EXPO kommer vi att ha mängder med olika erbjudanden som vanligt.
       

      Alla erbjudanden kommer inte att synas här men listan kommer att fyllas på med fler erbjudanden ända fram tills dörrarna för EXPO slås upp!

      Trade in kampanjer

      Under Expo kommer du som vill byta in din gamla kamera eller ditt gamla objektiv och samtidigt köpa någon av nedan listade produkter att få ett exta bra inbytespris.

      Canon Trade-in
      Vi kommer att boosta inbytespriset med minst 2400:- när du köper en av följande Canonprodukter:

      Canon EOS 5D mk IV
      Canon EF 16-35 2,8 III USM
      Canon EF 100 2,8 MACRO IS USM
      Canon EF 24-70 2,8 L II USM
      Canon EF 100-400 4,5-5,6 II IS USM
      Canon EF 70-200 2,8 II L IS USM

      Nikon Trade-in
      Vi kommer att boosta inbytespriset med minst 700:- när du köper en av följande Nikonprodukter

      Nikon D7200
      Nikon D7500
      Nikon D750
      Nikon D500

      Sony Trade-in

      Sony A7II


      Röde
      Vindskyddspäls på köpet
      Röde NTG1 med WS-6 på köpet
      Röde NTG2 med WS-6 på köpet
      Röde NTG3 med WS-7 på köpet
      Röde NTG3B med WS-7 på köpet
      Röde NTG4 med WS-6 på köpet
      Röde NTG4+ med WS-6 på köpet
      Röde VideoMic Pro med dead kitten på köpet
      Röde Stereo VideoMic Pro med dead cat på köpet

      Priserna gäller endast under Scandinavian Photo Expo och endast på plats på Expo.

       Föreläsning: André Julinder

       André Julinder är Kowa´s nya ambassadör i Norden och har varit aktiv fågelskådare i över 15 år. I hans föreläsning får ni upptäcka hur livet på Falsterbo Fågelstation är, där han spenderat flera säsonger genom åren. André har många äventyr bakom sig och just nu är han precis hemkommen från en resa i Polen där bland annat den magiska urskogen Bialowieza besöktes. Genom sin utrustning från Kowa lyckades han fånga många häftiga upplevelser med både mobil och systemkamera. På föreläsningen kommer André dessutom dela med sig hans syn på fågelskådning i allmänhet samt hur det är att växa upp som ung fågelskådare i dagens samhälle.

        Föreläsning: Andreas Fernbrant

        – fotograf och filmare

        Presenteras i samarbete med Sony.

        Andreas Fernbrant är Sony-ambassadören som lever på sin passion - foto och film. Andreas jobbar med kunder runt hela världen och ett av hans viktigaste verktyg, som han använder dagligen, är Time-lapse.

        Kom och inspireras av Andreas filmer som bjuder på en otrolig noggrannhet och time-lapse i världsklass.

         Föreläsning: Anna Ósk Erlingsdóttir

         Anna Ósk Erlingsdóttir är professionell fotograf från Island som bor i Göteborg.

         Hon har rest och studerat runt om i hela världen. Hennes bilder är tagna på världens samtliga kontinenter och har fått genomslag på många olika sätt både som konst och som mode. Anna har haft utställningar, förstasidor på olika magasin och deltagit med sina bilder på National Portrait Gallery i Australien, Reykjavik Museum of Photography, International Festival of Fashion Photography i Cannes, Malta Fashion Week mm.

         Utöver sitt konstnärskap undervisar Anna genom olika workshops samt på Art College i Göteborg. Under år 2016 har Anna publicerat sin första fotokonstbok. Boken heter Enigma och handlar om kvinnor i livets mångskiftande ögonblick. På Annas hemsida www.annaosk.com kan man ta del av fler av hennes bilder

          Föreläsning: Bingo Rimér

          – Fotograf

          Presenteras i samarbete med Panasonic och Tura Scandinavia.

          Bingo Rimér är en av skandinaviens mest kända fotografer och har porträtterat allt från finansministrar till glamourmodeller. Välkommen att lyssna på ett inspirerande föredrag där Bingo berättar om sin fantastiska resa och hur han jobbar idag.

           Föreläsning: Christina Nørdam Andersen

           – fotograf som avbildar känslor

           Presenteras i samarbete med Canon.

           Att fotografera har väckt nyfikenheten hos Christina Nørdam Andersen och det har också fungerat som en ögonöppnare för allt vackert som finns i vår omgivning, stort som smått. Hon beskrivs inte direkt som gatufotograf, inte heller som specialiserad på porträtt, utan snarare som att avbilda känslor. Hennes bilder är diskreta och känslofyllda och hon har en förkärlek till svart-vitt.

           Christinas passion för att fotografera började med Instagram 2010 och hon började fotografera med min smartphone. Numera har hon högre krav på bildkvaliteten och har därmed övergått helt till traditionella kameror. Christina fotograferar med sina känslor och är inte alls speciellt tekniskt intresserad. Hon vill att kameran ska vara snabb och enkel att använda. Fotograferandet är för henne ett sätt att se och upptäcka det vackra i vardagslivet och hon använder sociala medier för att utvecklas samt för att skapa affärsmöjligheter. Detta är vad Christina kommer att prata om under föreläsningen.

           Föreläsningen hålls på engelska.

           Tid: Fredag kl. 16.00 -17.00

            Föreläsning: Emelie Lager

            – frilansfotograf

            Presenteras i samarbete med Canon.

            Emelie Lager, född 1981, är en frilansfotograf från Göteborg och kommer från en stor konstnärssläkt. Emelie har fotat och filmat i hela sitt liv, vid sidan om teckning, måleri, musik och avancerade språkstudier – men hon har aldrig studerat foto. Hennes fotoskola och etablering av kontakter har bestått av att bara arbeta, arbeta, arbeta och aldrig se några gränser för sin utveckling och livsstil. Så fort Emelie håller i en kamera försvinner alla hennes rädslor. Glamour och verklighetsflykt är viktiga näringsämnen för Emelie. Livet är för kort för att inte äga fem holografiska regnjackor och alltid ha dubbel uppsättning av den senaste Canon EOS 5D-modellen.

            Emelie har haft egen firma i tio år och jobbar dygnet runt, året runt med allt från styling och filmning av musikvideos till eventdokumentation av alla de slag och konstfoton inspirerade av TV-spel. Just nu kan du även se hennes konstnärliga självporträtt på Scandinavian Photo i Mölndal. Missa inte denna inspirerande föreläsning!

            Tid: Lördag kl. 14.00-15.00.

             Föreläsning: Gert Olsson

             - resefotograf

             Mexiko – kulturell och biologisk mångfald.
             Vilka fördomar finns det om Mexiko? Ett land med brottslighet och torra sterila öknar? I ord och bild får du uppleva en annan sida av landet med en omväxlande natur, en rik kultur och intressanta människor. Biosfärområdet Sierra Gorda norr om Mexico City är två världar i en med torr halvöken som på en timmes bilfärd ändrar karaktär till tropisk regnskog. I söder breder Chiapas ut sig med ett rikt djurliv, hissnande vyer, djungel med ett rikt djurliv och mayafolkets traditionella hantverk. Bilderna härrör från en resa hösten 2016.

              Föreläsning: Jesper Davelind

              Passionerad bergscyklist med båda fötterna på pedalerna och har actionkameran med mig nästan alltid. Driver Instagramkontot JD_adventure_MTB och kombinerar gärna mina absolut största intressen Cykling & Foto, jag använder näst intill dagligen GoPros produkter och älskar att hitta nya vinklar och möjligheter. Mitt största syfte med foto & film är att snabbt kunna få fram snyggt och bra material för att kunna dela detta på Instagram, facebook youtube mm utan att behöva lägga ner massor med tid på redigering mm.

              Jag vill inspirera till en mer teknisk cykling med bilderna & film som är enkelt att at fram, Jag använder nästan alltid en GoPro för att den är lätt att ha med och är mycket tålig och ger bilder & film av bra kvalitet.

               Föreläsning: Joakim Odelberg

               – undervattensfilmare / dokumentärfilmare / fotograf / programledare

               Presenteras i samarbete med Panasonic.

               Joakims inställning till havet förändrades helt när han för första gången fick dyka med mantor. ”Det var en av, om inte den bästa upplevelsen jag någonsin haft. 45 härliga minuter med dessa vänliga jättar”, säger Joakim om upplevelsen.

               I dag är Joakim en av de mest kontrakterade och respekterade undervattensfilmarna i Sverige. Hans hängivenhet till havet och hans miljöengagemang har nått utanför Sveriges gränser och Joakim är en ofta bokad föreläsare både i Sverige och internationellt.

               ”För mig är kameran det viktigaste verktyget jag behöver för att förändra attityder, upplysa och skapa opinion. Det viktigaste när jag filmar och fotograferar är ju naturligtvis kameran och linserna, en kamera som kan fånga ögonblicket så som jag vill, men även uppmuntra mig att testa nya metoder så att jag hela tiden tänjer på mina gränser.”

                Föreläsning: Jonas Borg

                - Panasonicamasadör

                Yrkesfotografen Jonas Borg har bott och arbetat på många olika platser i världen, bland annat i Singapore, Japan, Storbritannien och USA. Han har Stockholm som bas. Jonas har snart 15 års erfarenhet som frilansfotograf på heltid och har jobbat med stora internationella dagstidningar, organisationer och företag, till exempel event- och PR-byråer. Jonas har en bakgrund inom fotojournalistiken och hans stil beskrivs ofta som dokumentär. Han säger att han alltid strävar efter att hitta nya vinklar och perspektiv i sina bilder. En av hans bilder blev publicerad i boken ”Årets Bild 2014”. Ett av hans mest prestigefyllda uppdrag var att fotografera den svenska kronprinsessans bröllop 2010. Samma år inledde Jonas sitt samarbete med Panasonic och därefter blev han den första ambassadören för LUMIX G i Europa Då Jonas reser väldigt mycket i hans arbete kommer föreläsningen i stort handla om resefotografering. Följ med på Jonas resa med allt från körsbärsblommning i Japan till Sveriges vackra landskap.

                 Föreläsning: Nicolai Brix

                 – filmare och fotograf

                 Presenteras i samarbete med Canon.

                 Nicolai Brix har gått från bildjournalistik och stillbilder till att idag arbeta med video. Möjligheten att skapa berättelser är vad som fick honom att ta steget över till video. I dag producerar Nicolai sina historier själv och hans uppdrag sträcker sig från klassiska nyheter till dokumentärer och reklamfilmer.

                 Kom och hör en intressant historia om att gå från stillbild till video och få tips om vilken utrustning som är bra.

                 Föreläsningen hålls på engelska.

                 Tid: Fredag kl. 13.00 -14.00 samt lördag 13.00-14.00

                  Föreläsning: Niklas Nilsson

                  - natur- & undervattensfotograf

                  Den mångsidiga naturfotografen Niklas Nilsson trivs bra med kameran i både vått och torrt. Han har en förkärlek för vår svenska natur, även om polarområdena varit flitigt besökta under åren. Redan som liten var intresset för djur och natur stort och detta blev starten för hans fotografkarriär. Idag går fotograferingen, naturen och miljön hand i hand. Niklas älskar svåra utmaningar inom naturfotografering och vrider och vänder på idéer för att hitta nya infallsvinklar i sin fotografering. Föreläsningen kommer att ge en inblick i djurlivet längs vår västkust – urbant, under ytan och nattetid.

                   Föreläsning: Ole-Henrik Skjelstad

                   Ole-Henrik Skjelstad är Landskapsfotograf och mattelärarere från Norge med förkärlek för nattfoto. Kom och lyssna hur du lyckas med landskapsfoto och hur du enklast jobbar med filter.

                    Föreläsning: Oskar Bakke

                    – bilfotograf

                    Presenteras i samarbete med Sony.

                    Inspireras av den unge talangfulla fotografen Oskar Bakke. Lyssna på hur han jobbar med kunder som Lexus, Koenigsegg med flera.

                    Under föreläsningen kommer Oskar att visa bilder från reklamkampanjer samt berättar hur han använder sig av ljussättning och redigering för att skapa dessa vackra bilder.

                     Föreläsning: Palle Schultz

                     – X-fotograf

                     Presenteras i samarbete med Fujifilm.

                     Den danska X-fotografen Palle Shultz har alltid fascinerats av hur man kan frysa ett ögonblick och bevara den stunden för all evighet. När det kommer till de tekniska egenskaperna hos kamerorna han använder är han väl förberedd för att få ut så mycket som möjligt av utrustningen.

                     I grunden är Palle stillbildsfotograf men de senaste åren har han börjat jobba allt mer aktivt med video. Han har alltid varit väldigt intresserad av rörlig bild. Att filma är en betydligt mer komplicerad process än stillbild då du behöver ha en tilltänkt berättelse innan du börjar.

                     I och med att våra kameror i dag fungerar som väldigt kapabla videokameror är film något som blir mer och mer aktuellt. Palle kommer gå igenom hur man ska tänka när man ska börja filma samt allt runt omkring, såsom utrustning och redigering.

                     Är du intresserad av att lära dig mer om filmning med stillbildskamera är detta definitivt föreläsningen för dig.

                      Föreläsningsschema

                      Fredag

                      Stora salen

                      • 10-11 André Julinder
                      • 11-12 Linda Åkerberg
                      • 12-13 Andreas fernbrandt
                      • 13-14 Nicolai Brix
                      • 14-15 Joakim Odelberg
                      • 15-16 Pieter ten Hoopen
                      • 16-17 Christina Nørdam Andersen
                      • 17-18 Bingo Rimér
                      Lilla salen
                      • 10-11 Gert Olsson, resefoto
                      • 11-12 Anna Ósk Erlingsdóttir
                      • 13-14 Jesper Davelind
                      • 14-15 Ole-Henrik Skjelstad
                      • 15-16 Natur- & undervattensfotograf Niklas Nilsson
                      • 16-17 Oskar Bakke
                      • 17-18 John Hagby blixtfoto
                      Lördag

                      Stora salen
                      • 10-11 Jonas Borg
                      • 11-12 Palle Schultz
                      • 13-14 Oskar Bakke
                      • 14-15 Emelie Lager
                      Lördag lilla salen
                      • 10-11 Thomas Andersson, resa till Kirgizitan
                      • 11-12 Filma med Actionkamera
                      • 12-13 Ole-Henrik Skjelstad
                      • 13-14 Nicolai Brix
                      • 14-15 John Hagby

                       Kom in och testa utskriftskvaliteten på Epson!

                       Printa din bild gratis i A3+ format med hjälp av Epson på en Epson SC-800 skrivare.

                       Kom in och testa utskriftskvaliteten på Epson! Du tar med dig ditt USB-minne eller ditt minneskort med valfri bild som du tycker om. Epson har med sig Premium Luster papper och printar din bild i A3+. Bilderna skrivs ut på Epson SC-800. Välkomna att besöka Epsons monter!

                        Workshop: Jonas Classon

                        – natur- och fågelfotograf

                        Presenteras i samarbete med Canon.

                        Jonas Classon är, trots sin ringa ålder, redan ett etablerat namn inom naturfotografering och hans stora passion är att fotografera fåglar.

                        Under båda dagarna kan du träffa Jonas Classon för att ta del av tips för fotografering ute i naturen. Det kommer också finnas möjlighet att följa med Jonas ut för att testa Canons teleobjektiv.

                         Workshop: Peter Holgersson

                         – reportagefotograf

                         Presenteras i samarbete med Canon.

                         Peter Holgersson är en av Sveriges bästa fotografer och hans stora styrka är hans mångsidighet och skicklighet inom flera fotografiska områden.

                         Under båda dagarna kan du träffa Peter som på vårt Expo kommer att fokusera på porträtt och hur olika objektiv ger dina porträtt olika uttryck. Kom och lär dig mer och testa själv på plats.

                         Tid: 14 och 16 fredag och 11 och 14 lördag inne i butiken vid Canons monter

                          https://www.scandinavianphoto.se/tema/1014701791/expo-moelndal

                          Vi reserverar oss för eventuella fel i texter och på bilder samt slutförsäljning och orimliga prisfel.
                          Sitemap (xml)