12mm T3.1 VDSLR ED AS NCS Fisheye till Micro 4/3

Samyang 12mm T3.1 VDSLR ED AS NCS Fisheye till Micro 4/3

Artikelnummer: 1032907
4 795 SEK

Betala direkt, senare eller dela upp Info

Beställningsvara
Beställningsvara

Värdepaket

12mm T3.1 VDSLR ED AS NCS Fisheye till Micro 4/3
Putsduk Photo Microklear Cloth
L-R7 kamerahuslock + bakre objektivlock till Micro 4/3
4 923 SEK

Samyang 12mm T3.1 VDSLR ED AS NCS Fisheye

12mm diagonal fisheye anpassad för fullfromats kameror. Objektivet har en 180graders bildvinkel på en 24x36mm sensor, men passar även på APS-C sensorer. Objektivet är inte raktäcknande utan ger en typisk fisheye-krökning i bildens kant. Fisheye optik används ofta i extremtsport-sammahang men fungerar även till att skapa 360bilder och lämpar sig bra för undervattensfoto när sikten är begränsad.

Fördelar:

  • 180graders diagonal fisheye
  • Hög ljusstyrka T3.1
  • Kuggar
  • UMC och NCS coating

En diagonal fisheye betyder att optiken målar ut hela sensornytan, utan att det du får några svarta kanter. Samyang 12mm t3.1 målar ut hela sensorytan på en fullformatskamera och har en diaglonal bildvinkel på 180grader. Den optiska konstruktionen är 12 linselement i 8 grupper, chassit är helt i metall och fokus samt bländarring styrs helt manuellt. Objektivet saknar elektronisk anslutning till kamerahuset och kan således inte ge någon information om bländare eller fokusavstånd.

Notera: Vissa kameror måste ha funktionen "Ta kort utan objektiv" aktiverat.

Hög ljusstyrka

Med en ljusstyrka på T3.1 får du möjlighet att filma när ljuset blir sämre och i situationer då du vill använda det naturliga ljuset.

Kuggar

Med kuggar på både bländar- och fokusring har du möjlighet att använda followfocus system tillsammans med ditt Samyang 14mm T3.1, något som uppskattas när man använder objektivet med en axelrigg. Objektiven har enbart manuell fokus och går givetvis att manövrera direkt med handen.

UMC och NCD coating

Optiken har en behandling med UMC och NCD coating för att motverka interna reflektioner, reducera färgförskjutningar och ger god kontrast och färg även när optiken används vid sin maximala ljusstyrka.

 

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i teknikbranschen! Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.