ATEM Television Studio Pro HD

Blackmagic Design ATEM Television Studio Pro HD

Artikelnummer: 1033911
27 290 SEK

Betala direkt, senare eller dela upp Info

Beställningsvara

Bildmixer med åtta ingångar och styrpanel

Television Studio Pro HD är en bildmixer med totalt åtta stycken ingångar och en styrpanel med knappar för att byta bild. De olika funktionerna gör att den går att använda i många olika TV-produktioner eller AV-installationer.

  • HDMI och SDI ingångar
  • Styrpanel för bildväxling
  • Skjutreglage för övergångar
  • Inbyggd LCD-skärm
  • Bild-i-Bild

Mixern har åtta kameraingångar som är fördelade i fyra HDMI- och fyra SDI-anslutningar. Kameror med upplösning upp till 1080p60 kan anslutas. Enheten är en rackenhet hög och 2/3 bred och går att rackmontera med tillbehöret Rack Shelf (köps separat).

Bildväxling via styrpanelen

På styrpenelen finns två rader med knappar för de olika ingångarna. Du kan välja källa via preview eller program knapparna. Skjutreglaget låter dig bestämma hastighet på övergången mellan ingångarna. Styrpenelen låter dig även kontrollera vissa av kamerans funktioner.

Inbyggd skärm

Den inbyggda skärmen visar bildsignal samt ljudnivå. Skärmen visar också menyn där man gör alla inställningar om man inte har en dator ansluten till mixern.

Ljudmixer

Med den inbyggda ljudmixern kan man aktivera och justera ljudnivån från de inkommande kamerasignalerna. Det finns även två stycken analoga XLR-ingångar på mixern som kan användas för att skicka in ljud från exempelvis ett externt mixerbord. Aktiverar man funktionen "Audio follow video" aktiveras ljudkällan samtidigt som man växlar till den inkommande kamerasignalen. På styrpanelen kan du justera de olika ingångarna med fysiska reglage. På panelen finns för varje ingång fyra led-lampor som visar styrkan för den inkommande ljudsignalerna.

Multi-View

Ansluter du en skärm till mixern via SDI- eller HDMI-utången ser du de inkommande kamerasignalerna samt preview och program utgång. I multi-viewern visas även ljudstaplar för den aktuella ljudnivån.

Bild-i-Bild

Bild-i-bild kan aktiveras på en av ingångarna. Detta gör att du kan förminska storleken på en av kameraingångarna och lägga den ovanpå en annan bild, exempelvis i ett av hörnen av bilden.

Intercom

Använder man Television Studio HD tillsammans med kameror från Blackmagic Design och ansluter två SDI-kablar mellan mixern och kamerorna får man tillgång till tally och intercomlösning. Producenten och kameraoperatörerna kan prata med varandra och en lampa på kameran visar när den är vald som aktiv bildkälla.

Mediabank

20 stycken bilder kan lagras i den inbyggda mediabanken. Dessa kan sedan visas i någon av de två mediaspelarna. Ett exempel är om man vill visa fördefinerade namnskyltar eller en logga i övre hörnet av bilden.

AUX-utgång

Med AUX-utgången kan du via SDI-anslutning skicka en separat bildsignal. Detta är användbart om man exempelvis vill skicka en separat signal till en projektor eller en ren bildsignal för inspelning.

Anslutningar

4 st HDMI in
4 st SDI in
4 st SDI loop ut
2 st XLR ljud in
HDMI och SDI multi-view
SDI program
In och utgång för headset
RS-422

Vi hjälper dig att ta bättre bilder!

Bilden, och utrustningen som gör den möjlig, har varit vår passion sedan 1982. Scandinavian Photo står för ett helhetserbjudande för film- och fotointresserade – oavsett kunskapsnivå. Utöver utrustning erbjuder vi inspiration, kunskap, utbildning och råd. Alltid samma pris, oavsett om du handlar i butik, på webben eller via telefon.

Let's be friends!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i fotobranschen! Prenumerera på Scandinavian Photos nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.