Få ut det mesta av våren i dina bilder

Det allra första jag blir sugen på när våren kryper inpå en, är att dra på mig oömma kläder, slänga mig på mage på marken och kika på nykläckta blommor genom sökaren på kameran.PACKA MACROT
Ett tips är att ställa bländaren runt f/8.0, när du fotar riktigt nära, eftersom det både ger bäst skärpa och ett behagligt skärpedjup.

ARBETA MED SOLEN
Hur solen faller in i bilden påverkar utseendet väldigt mycket. Står du med ryggen mot solen och låter det skina rakt på ditt motiv, blir bilden ganska platt och skuggorna blir hårda. Står du med ansiktet mot solen och fotar rakt i motljus, blir bilden kontrastlös och "tappar färg". Min favorit är att låta solen skina in snett från sidan, så att den lyser upp ditt motiv bakifrån, men samtidigt är utanför bildens ramar och därför inte orsakar något dis.

VÄRM UPP
Vilken temperatur ljuset har, påverkar hur bilden upplevs. Har ljuset i bilden en blå ton, ser det kallt ut och har det en orange ton, ser det varmt ut. Så ge din bild lite extra vårkänslor, genom att öka värmen i bilden. Lättast gör du genom att ställa vitbalansen på moln (eller, ställa in vitbalansen på Egen och vrid ratten, för att välja en mer exakt temperatur).Första bilden är fotad med halvtonat filter och andra med solen i ryggen.

BLÅARE HIMMEL
För att få en så blå himmel som möjligt, så finns det tre alternativ.
1. När du fotograferar, gör det i motsatt riktning mot var solen har sin position - dvs fotografera med solen i ryggen. Ju närmare solen du fotograferar, desto mer utfrätt blir nämligen himlen.
2. Investera i ett polarisationsfilter, dessa gör himlen vykortsblå. Polarisationsfilter hittar du här.
3. Investera i ett halvtonat filter, som tonar himlen mörkare.  Cokins filtersystem hittar du här.
 


Kundvagn

Kundvagn

Din kundvagn är tom!

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Gillar

Gillar

Det finns inga produkter

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Dela kundvagn

Spara länken till senare, skicka till en vän eller dela i communityt.

Namnge din kundvagn
Länk till kundvagn