Scandinavian Highlights med Kim Jenssen

Mitt i den vilda naturen, i ruskigt väder mellan branta berg och utmarker – där hittar du Kim Jenssen. Den naturglada norrmannen är inte rädd för att utforska naturen, oavsett väder och med kameran i högsta hugg.

Vem är Kim Jenssen?

Kim bor med sin familj i Troms som ligger på Senja, Norges näst största ö. Han har alltid haft en passion för naturen och började fotografera för att fånga de ögonblick han upplevde på sina resor. Sedan dess har kameror och fotografering varit en stor del av hans fritid, och nu jobbar han heltid som professionell landskapsfotograf.

Bild-1.jpeg

Utöver fotograferandet jobbar Kim som reseguide för Lofoten Tours, vilket har gett honom möjlighet att dela med sig av sina kunskaper och samtidigt ge besökarna ett minne för livet. Kim är även ambassadör för Sigma, som också har gett honom många nya möjligheter, samt tillgång till precis den utrustning han behöver för sina äventyr.

Bild-2.jpg

Några ord om bilden från Grönland - Ilulissat

Den här bilden var inte alls planerad. Det som gör Grönland så speciellt är att man får tänka utanför ramen av den traditionella landskapsfotograferingen. Isen runt Ilulissat har så många olika former, detaljer och ljus, så den första dagen började jag med att utforska landskapet för att upptäcka alla detaljer och ljusförhållanden. Det som fångade min nyfikenhet när den här bilden togs var fåglarna som befann sig framför det rinnande vattnet från isberget, och ljuset som träffade isen.

Jag var tvungen att beskära den här bilden väldigt mycket, så filstorleken är inte optimal. Trots det lyckades jag bevara detaljerna i bilden, så här gjorde Sigma 24-105 f/4 och Canon EOS R ett mycket bra jobb. För mig är det här en bild som jag kan titta på om och om igen.

EXIF 1/2000 sek, f/4, ISO 200. Fotat med 105 mm, Canon EOS R.

Bild-3.jpeg

Val av objektiv

Objektivet Sigma 24-105 f/4 är för mig en klar favorit som vardagskamera, och passar perfekt när jag är på fotoresor eller när jag vill ha enkla inställningar för exempelvis en stadstur. Samtidigt låter det mig variera zoomområdet utan att behöva byta lins. Det är ett unikt objektiv i sitt segment, med fin skärpa, lätt vikt och snabb fokus, som ger mig den variation i zoomområdet jag vill ha. Under resan på Grönland tog jag aldrig av objektivet från min kamera. Sigma 24-105 är ett bra och prisvärt objektiv som jag rekommenderar starkt.

Bild-4.jpeg

Se mer av Kims bilder och följ med på hans äventyr på kimjenssen.com

Kim Jenssen om fotograferingen på Grönland:

 


Desiree Skalle

2020-02-18

Dela

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! Om du anger din mejladress och börjar prenumerera samtycker du till att få nyhetsbrev från Scandinavian Photo. Som prenumerant får du exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration till din mejl.

Ditt samtycke är frivilligt och du kan när som helst avregistrera dig eller återkalla ditt samtycke. Läs mer om vår personuppgiftsbehandling och dina rättigheter i vår integritetspolicy.

Kundvagn

Kundvagn

Din kundvagn är tom!

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Gillar

Gillar

Det finns inga produkter

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Dela kundvagn

Spara länken till senare, skicka till en vän eller dela i communityt.

Namnge din kundvagn
Länk till kundvagn