Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Lär dig mer om elektronisk musik

electronic-music-banner.jpg

Elektronisk musik kopplas gärna samman till den specifika genren med det klassiska soundet från en synth i spetsen. Idag återspeglar sig dock den elektroniska musiken i nästan alla genres, då mycket musikskapande idag använder sig av elektroniska enheter. Inte minst på nattklubbar där DJ:s både skapar ny musik live och mixar klassiker till nya covers.

Här kan ni hitta tips på produkter och kringutrustning som krävs för att skapa och hitta ditt sound på elektronisk musik!

Synthesizer (synt) & sequenzers

En synthesizer är ett elektroniskt instrument som är huvudinstrumentet vid skapande av elektronisk musik. Den är förprogrammerad med otaliga mängder nya ljud, men också med ljud från traditionella musikinstrument. Synthen är en modulär enhet vilket betyder att den kan användas helt fristående eller kombineras med egna samplingar och effekter från andra enheter. Idag kombineras flera synthesizers också med en sequenzer som på olika kanaler gör att du kan kontrollera musikinformationen.

Gästblogg: Vanbot – Ester Ideskog

Ester Ideskog som förutom att göra musik under namnet Vanbot är stolt mentor för Teenage Engineering. Hon började jobba med Teenage Engineerings produkter när hon tillsammans med Johannes Berglund och Petter Winnberg gjorde sitt tredje album Siberia på Transsibiriska järnvägen. De hoppade på tåget i Moskva, satte upp en liten studio med Pocket Operators och OP-1 tillsammans med Volca KORG, MPC500, multieffektpedal och en 4-kanals digitalporta – och när de kom fram till Peking var albumet färdigt. 

Läs hela blogginlägget här!

Ljudmixers

För att binda samman alla dina ljudkällor och kontrollera dem på ett smidigt sätt använder du dig av en ljudmixer. Ljudkällor som kan kopplas samman är exempelvis synthar, loopar, trummaskiner och rösttransformers. När du har alla enheter sammankopplade kan du exempelvis spela in din musik, kombinera olika effekter och kontrollera alla enheter från ett ställe. Ljudmixern blir hjärtat i din elektroniska musikrigg.

En del ljudmixers är fristående enheter, en så kallad Groovebox. Där kan du skapa musik och ljudproduktioner var du en befinner dig. Enheten är förprogrammerad med olika ljud, samplingar och effekter. Den ger dig möjlighet att koppla in hörlurar för att lyssna direkt på musiken och samtidigt spela in din färdiga produktion. Det här gör det enkelt för dig att skapa musik när kreativiten faller in.

Högtalare

Vill du spela upp din musik eller ljudproduktion för att höra hur den låter ut i rummet bör valet av ett par riktigt bra högtalare vara i fokus. Viktiga aspekter att ta hänsyn till är exempelvis var högtalaren ska placeras, hur stort rummet är, ska du kunna spela i flera rum samtidigt, bör den vara portabel och vad ska de användas till – musik, sång, tal? En del högtalare är anpassade för att användas specifikt i en studio medan andra passar lika bra till hem och kontor.

Vi hjälper dig att ta bättre bilder!

Bilden, och utrustningen som gör den möjlig, har varit vår passion sedan 1982. Scandinavian Photo står för ett helhetserbjudande för film- och fotointresserade – oavsett kunskapsnivå. Utöver utrustning erbjuder vi inspiration, kunskap, utbildning och råd. Alltid samma pris, oavsett om du handlar i butik, på webben eller via telefon.

Let's be friends!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i fotobranschen! Prenumerera på Scandinavian Photos nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.