Tema: Street photo

 

Banner-street.jpg

 

Människor, ögonblick och möten. Motiven för en gatufotograf är många men förmågan att kunna fånga just rätt ögonblick är inte alltid lätt att bemästra. Gatufotografering handlar om att dokumentera livet runt omkring oss och även de vardagligaste scenarion kan skapa kraftfulla intryck på bild. Det handlar också om att våga pröva och att testa sig fram. Här har vi samlat produkttips, inspiration och goda råd till dig som vill bli ännu bättre på gatufotografering.

Följ med Jonas Borg i en dag av streetfotograferande! Jonas går igenom sina bästa tips, hur man ska tänka när man vill ta bilder på människor och stadsmiljöer samt vad streetfoto betyder för honom. 

29
aug

Produkter för gatufoto

Människor, ögonblick och möten. Motiven för en gatufotograf är många men förmågan att kunna fånga just rätt ögonblick är inte alltid lätt att bemästra. Gatufotografering handlar om att dokumentera livet runt omkring oss och även de vardagligaste scenarion kan skapa kraftfulla intryck på bild. Det handlar också om att våga pröva och att testa sig fram. Här har vi samlat produkttips och goda råd till dig som vill bli ännu bättre på gatufotografering.

Läs mer

6
aug

5 tips till bättre gatufoto med Mats Alfredsson

Streetfotografen Mats Alfredsson var premiärutställare när vår butik på Sveavägen 20 i Stockholm slog upp portarna. Bakom hans bilder döljer sig miltals av promenader, timmar av väntan vid intressanta platser, resor med tåg, spårvagn och tunnelbana samt ett och annat barhäng. Nedan delar Mats med sig av sina fem bästa tips för dig som är sugen på att testa streetfotografering.

Läs mer

30
aug

Kom igång med streetfotografering – innan du ger dig ut

Streetfoto, street photography eller gatufotografering som det också kallas, är en form av dokumentärfotografi där fotografen och objektet befinner sig i verkliga situationer i offentliga rum. Här har vi samlat ett par tips som kan vara bra att tänka på när det är dags att ge dig ut för första gången!

Läs mer

30
aug

Kom igång med streetfotografering - utrustning och inställningar

Streetfoto, street photography eller gatufotografering som det också kallas, är en form av dokumentärfotografi där fotografen och objektet befinner sig i verkliga situationer i offentliga rum. Här har vi tips på bra utrustning att ha med dig ut på stan nästa gång du ska fota.

Läs mer

Ögonblicket, känslorna, rörelserna. Som streetfotograf måste du alltid vara redo att fånga nya motiv och berättelser. Marcela Diaz delar med sig av om hur hon tänker på när hon är ute och fotograferar.

Vi hjälper dig att ta bättre bilder!

Bilden, och utrustningen som gör den möjlig, har varit vår passion sedan 1982. Scandinavian Photo står för ett helhetserbjudande för film- och fotointresserade – oavsett kunskapsnivå. Utöver utrustning erbjuder vi inspiration, kunskap, utbildning och råd. Alltid samma pris, oavsett om du handlar i butik, på webben eller via telefon.

Let's be friends!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i fotobranschen! Prenumerera på Scandinavian Photos nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.