Produkttips för streetfoto

Produkttips_streetfotografering-utrustning-installningar.jpg

Människor, ögonblick och möten. Motiven för en streetfotograf är många, men att kunna fånga exakt rätt ögonblick är inte alltid enkelt. Streetfotografering handlar om att dokumentera livet runt omkring oss, och även de vardagligaste scenarion kan skapa kraftfulla intryck på bild. Det handlar också mycket om att våga testa sig fram. Här har vi samlat produkttips, inspiration och goda råd till dig som vill bli ännu bättre på streetfoto.

Kameror för streetfoto

Streetfotografering handlar mycket om att gå omkring med kameran runt nacken och hela tiden vara beredd att fånga ett ögonblick eller historia. Bland den viktigaste egenskaper hos en kamera för en streetfotograf är därför att ha en liten och lätt kamera som inte blir för tung eller klumpig att bära med sig. En fullformatskamera gör att objektiven oftast blir stora och tunga – därför kan det vara bra att använda en kamera med mindre sensor, så att objektiven blir mindre och lättare.

Se alla våra kompaktkameror och systemkameror

Objektiv

Det är vanligt att man gillar objektiv med fast brännvidd vid streetfotografering. De har i regel hög ljusstyrka och funkar därför bra även i sämre ljusförhållanden. Populära brännvidder för gatufoto är mellan 20 mm till 50 mm. Dessa brännvidder ger dig mer miljö i bilden samtidigt som det går att vara nära, men du behöver inte vara för nära. Till skillnad från porträttbilder så har gatufotografering mer fokus på omgivningen som också blir en större del av bilden.

"Platta", så kallade pancake-objektiv är populära då de är små och lätta.

Se alla våra objektiv här.

Få rätt känsla med kameratillbehör

För att öka chansen att fånga rätt ögonblick kan du ställa in kameran på seriebildstagning, så att den fortsätter att ta bilder så länge avtryckaren hålls nedtryckt. Det kommer att resultera i att du får med dig många bilder hem, men det ökar också chanserna för att du har fångat rätt ögonblick på bild.

Här hittar du tillbehören som underlättar vid seriebildstagning och ger dig rätt känsla och stil på din kamera. Montera en softavtryckare eller ett handgrepp för att få den rätta känslan och looken, eller få bra avlastning med en praktisk och komfortabel kamerarem.

Se alla våra kameratillbehör här.

Mer inspiration om streetfoto

4
aug

8 tips för bättre gatufoto

Gatufoto, eller streetfoto som det också kallas, är en egen genre av fotografering som går ut på att fotografera verkliga personer och situationer i stadsmiljö – som en slags dokumentärfotografering. Det handlar mycket om att fånga ögonblicket, känslorna och rörelserna och berätta en historia. Här har vi samlat våra bästa tips för att komma igång med eller höja nivån på sin gatufotografering.

Läs mer

Följ med Jonas Borg på en dag med streetfotografering! Jonas berättar vad streetfoto betyder för honom och går igenom sina bästa tips på hur du kan tänka när du vill ta bilder på människor och stadsmiljöer.

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! Om du anger din mejladress och börjar prenumerera samtycker du till att få nyhetsbrev från Scandinavian Photo. Som prenumerant får du exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration till din mejl.

Ditt samtycke är frivilligt och du kan när som helst avregistrera dig eller återkalla ditt samtycke. Läs mer om vår personuppgiftsbehandling och dina rättigheter i vår integritetspolicy.

Kundvagn

Kundvagn

Din kundvagn är tom!

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Gillar

Gillar

Det finns inga produkter

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Dela kundvagn

Spara länken till senare, skicka till en vän eller dela i communityt.

Namnge din kundvagn
Länk till kundvagn