Lär dig mer om streetfoto

 

Banner-street.jpg

 

Människor, ögonblick och möten. Motiven för en streetfotograf är många men att kunna fånga exakt rätt ögonblick är inte alltid enkelt. Streefotografering handlar om att dokumentera livet runt omkring oss, och även de vardagligaste scenarion kan skapa kraftfulla intryck på bild. Det handlar också mycket om att våga testa sig fram. Här har vi samlat produkttips, inspiration och goda råd till dig som vill bli ännu bättre på streetfoto.

Låt dig inspireras av Jonas Borg och Marcela Diaz

Följ med Jonas Borg på en dag med streetfotografering! Jonas berättar vad streetfoto betyder för honom och går igenom sina bästa tips på hur du kan tänka när du vill ta bilder på människor och stadsmiljöer.

Ögonblicket, känslorna, rörelserna. Som streetfotograf måste du alltid vara redo att fånga nya motiv och berättelser. Marcela Diaz delar med sig av om hur hon tänker när hon är ute och fotograferar.

Mer inspiration om streetfoto

5 tips till bättre gatufoto

Gatufoto, eller streetfoto är inte som det låter – bilder på gator. Däremot står ordet för vad som händer och sker på gatorna. Bilden har ofta en dokumentär känsla, där en situation eller händelse fångas. Det handlar om att vara med där det händer helt enkelt ute bland gatumiljö. Vi har nu tagit fram tips till dig som vi tror kan hjälpa dig att ta ännu bättre streetfoton!

Läs mer

Kom igång med streetfotografering – innan du ger dig ut

Streetfoto, street photography eller gatufotografering som det också kallas, är en form av dokumentärfotografi där fotografen och objektet befinner sig i verkliga situationer i offentliga rum. Här har vi samlat ett par tips som kan vara bra att tänka på när det är dags att ge dig ut för första gången!

Läs mer

Kom igång med streetfotografering - utrustning och inställningar

Streetfoto, street photography eller gatufotografering som det också kallas, är en form av dokumentärfotografi där fotografen och objektet befinner sig i verkliga situationer i offentliga rum. Här har vi tips på bra utrustning att ha med dig ut på stan nästa gång du ska fota.

Läs mer

5 tips till bättre gatufoto med Mats Alfredsson

Streetfotografen Mats Alfredsson var premiärutställare när vår butik på Sveavägen 20 i Stockholm slog upp portarna. Bakom hans bilder döljer sig miltals av promenader, timmar av väntan vid intressanta platser, resor med tåg, spårvagn och tunnelbana samt ett och annat barhäng. Nedan delar Mats med sig av sina fem bästa tips för dig som är sugen på att testa streetfotografering.

Läs mer
Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i teknikbranschen! Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.