Retur & reklamation

Här kan du läsa mer om vad du har för rättigheter gällande ångerrätt hos oss. Du hittar även information om hur vi hanterar returer, reklamationer och garanti.

Ångerrätt

Som konsument har du enligt Distans- och Hemförsäljningslag 2005:59, under vissa förutsättningar rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar, från den dag du tog emot produkten. Du som konsument har rätt att undersöka produkten för att se vad den har för egenskaper och funktion. Vid retur ska produkten vara komplett och i ett oförändrat skick. Om du inte är försiktig och använder eller hanterar produkten på ett sätt som inte är nödvändigt för att undersöka den, kan du bli skyldig att ersätta Scandinavian Photo för produktens värdeminskning.

Vilka produkter omfattas inte?

Ångerrätten på 14 dagar gäller inte minneskort, programvaror, bläckpatroner, värdebevis eller tjänster. Detta gäller dock endast om produktens förpackning är bruten. Så länge förpackningen är obruten gäller fortfarande 14 dagars ångerrätt.

Hårddiskar och lagringsenheter får returneras så länge du inte har använt produkten. Du har rätt att öppna förpackningen och undersöka produkten, men om du har använt den har du ingen returrätt.

Vad gäller för företag?

Ångerrätten på 14 dagar gäller inte för dig som handlar som företag. Den gäller inte heller för dig som handlar via kommun och landsting, enskild firma eller en ideell förening. Du har därför inte rätt att ångra ditt köp. Du har inte heller rätt att byta eller returnera din produkt.

Returnera din produkt

Har du ångrat ditt köp och vill returnera din produkt? Kontakta vår kundservice så hjälper vi dig. Vi skickar en retursedel till dig digitalt eller via post, så kan du returnera din produkt via ditt ombud.

Vad kostar en retur?

Returkostnaden är 69 kronor. Om du har betalat i förskott dras beloppet av från din återbetalning. Om du har en obetald faktura ändrar vi fakturabeloppet, och du betalar enbart för returkostnaden.

Varför måste jag kontakta SP först?

Innan du skickar tillbaka din produkt till oss måste du kontakta oss för att få din retur godkänd. Om du inte gör det fråntar vi oss allt ansvar för produkten och eventuella kostnader på väg till oss.

Reklamera din produkt

Är något fel med din produkt eller har en skada uppstått? Kontakta vår kundservice så åtgärdar vi felet omgående. Vi reklamerar produkten och kontrollerar felet med hjälp av tillverkaren. 

Transportskada vid uthämtning?

Om du upptäcker en transportskada när du hämtar ut din beställning ska du be utlämningsstället att returnera paketet direkt. Kontakta sedan vår kundservice så reklamerar vi händelsen mot vår fraktpartner och hjälper dig att lägga en ny beställning.

Varför måste jag kontakta SP först?

Innan du skickar tillbaka din produkt till oss måste du kontakta oss för att få din reklamation godkänd. Detta gäller även om vi har skickat en felaktig produkt till dig. Gäller det en reparation kan det i vissa fall går snabbare att skicka direkt till tillverkare/distributör. I samband med reklamationer och garantiärenden står vi för fraktkostnaden. Som privatperson har du enligt konsumentköplagen tre års reklamationsrätt för produkter köpta efter den 1 april 2005.

Garanti

Vad har jag för garanti på min produkt?

Vi erbjuder samma garantier som tillverkarna gör, vilket alltid är minst ett år. Vissa tillverkare har längre garanti – i så fall hittar du den informationen i produktbeskrivningen på vår hemsida. En del tillverkare har också kortare garanti, vilket oftast gäller förbrukningsvaror såsom projektorlampor och batterier.

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i teknikbranschen! Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.