-10%

PC Nikkor 19mm f/4E ED

Nikon PC Nikkor 19mm f/4E ED

Artikelnummer: 1029715
  • Tilt/Shift-objektiv som ger dig kontroll över linjer och skärpedjup.
  • Bred bildvinkel, perfekt för landskap, interiör och arkitektur.
  • Manuell fokus med automatiskt bländarstyrning.
34 730 SEK38 590 SEK

Betala direkt, senare eller dela upp Info

Beställningsvara
Beställningsvara

Perspective Control Nikkor 19mm f/4E ED

PC-Nikkor objektiv ger dig möjligheten att påverka skärpeplanet och perspektivet på ett intressant  sätt.

Fördelar:

  • Perspektiv/skärpeplans-justering
  • Dubbla roteringsmekanismer för maximal möjlighet
  • Kraftig vidvinkel

Perspektivjustering

PC-NIKKOR ger dig möjligheten att få parallella linjer vid situationer där den breda bildvinkeln normalt inte gör det möjligt. Det är smidigt när ett objekt skall avbildas utan förvrängningar och perfekt för arkitekt- och interiörfoto med bred bildvinkel där symmetrin i bilden är viktig.

Skärpeplansjustering

Genom att luta fokusplanet kan du påverka skärpan på ett ovanligt sätt. Skärpeplanet behöver inte längre vara paralellt med sensorn, utan kan manipuleras efter dina önskemål. Du kan få långt skärpedjup i landskapsbilder utan att blända ner eller ge samma landskapsbild ett extremt kort skärpedjup och på så sätt skapa en miniatureffekt. Olika objekt på olika avstånd från kameran kan vara i skärpa samtidigt även med ett kort skärpedjup.

Kraftig vidvinkel med mycket justeringsmöjligheter

Med 19mm brännvidd på en Nikon FX-kamera får du en väldigt bred bildvinkel, utmärkt för interiör och storslagna landskap. Tillsammans med perspektiv och skärpejusteringen ger PC-NIKKOR 19mm f/4E ED dig väldigt många kreativa möjligheter. Objektivet går att rotera runt sin egen axel och skärpeplan/perspektivjusteringen kan justeras oberoende av varandra. På grund av den komplexa mekaniken i objektivet har det endast manuell fokusering.

Levereras med:

  • Bakre objektivlock LF-4
  • Påkjutbart främre objektivlock LC-K101
  • Objektivfodral CL-1120


 

 

Vi hjälper dig att ta bättre bilder!

Bilden, och utrustningen som gör den möjlig, har varit vår passion sedan 1982. Scandinavian Photo står för ett helhetserbjudande för film- och fotointresserade – oavsett kunskapsnivå. Utöver utrustning erbjuder vi inspiration, kunskap, utbildning och råd. Alltid samma pris, oavsett om du handlar i butik, på webben eller via telefon.

Let's be friends!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i fotobranschen! Prenumerera på Scandinavian Photos nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.