Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Nya drönarregler från 1 februari 2018

news_20171227.jpg

Det har varit många turer kring reglerna gällande drönare. I oktober 2016 slog HFD fast att kameraförsedda drönare omfattas av reglerna i övervakningslagen för att sedan ändra och lätta på reglerna från augusti 2017. Nu är det dags igen för lite uppdateringar för reglerna gällande drönare.

Några nyheter:

  • Inget tillståndskrav för drönare upp till 7 kg som flygs inom synhåll för piloten.
  • Drönare under 7 kg som flyger max 90 km/h och upp till 10 eller 50 meter får flyga i en flygplatskontrollzon om flygningen sker minst 5km ifrån start- landningsbanan.
  • Alla drönare under 7 kg som används utomhus ska ha märkning med ägarens namn och telefonnummer.
  • Förenklade regler för drönare som väger 7-25 kg.
  • Nya typer av tillståndskategorier för speciella typer av drönare och flygningar.

Fullständiga regler från Transportstyrelsen hittar du här.


2017-12-27

Dela

Vi hjälper dig att ta bättre bilder!

Bilden, och utrustningen som gör den möjlig, har varit vår passion sedan 1982. Scandinavian Photo står för ett helhetserbjudande för film- och fotointresserade – oavsett kunskapsnivå. Utöver utrustning erbjuder vi inspiration, kunskap, utbildning och råd. Alltid samma pris, oavsett om du handlar i butik, på webben eller via telefon.

Let's be friends!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i fotobranschen! Prenumerera på Scandinavian Photos nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.