2020-09-17

Sony FX6 - trion i Cinema Line är komplett

Med den nya videokameran FX6 så fullbordar Sony "Cinema Line" – en serie av nya videokameror för innehållsskapare, som samlar allt det bästa av vad Sony har att erbjuda inom bildkvalitet, teknik och passion i digital cine-teknik. Lägg din beställning redan nu, begränsat antal vid första leverans! Leveransstart i december.


banner_news_sony_fx6.jpg

Sony FX6 – filmskapande från Content till bioduk

Sony FX6 har ett lätt och modulärt kamerahus som du kan anpassa efter de tillbehören du vill använda. Kamerahuset är en kompakt enhet, som trots sin lilla storlek inte kompromissar på videokvaliteten. FX6 kan filma upp till 4K med 120p med minimal rolling shutter och det finns utmärkta funktioner för svagt ljus (upp till 409 800 ISO), detta är tack vare sin 10,2 MP Exmor R CMOS-sensor och nya Bionz XR-processor. Bildprofilen S-CINETONE ger ett stort dynamiskt omfång och rätt cinelook. FX6 är en del av Sonys Cinema Line som definierar en ny era av filmskapande.

Sony FX6 kommer med bland annat 

  • Bakbelyst CMOS Exmor R fullformatsensor på 10,2 megapixlar
  • Filma i 4K upp till 120p
  • S-CINETONE ger dig samma bildprofil som i FX9 och motsvarande i Venice
  • 10-bit 4:2:2 och upp till 15+ stegs dynamiskt omfång
  • 627 fasdektekterande autofokus med Realtids Eye AF
  • Inbyggt variabelt e-ND-filter i flera styrkor 1/4–1/128
  • Modulärt kamerahus som endast väger 860 gram
  • Många anslutningar: 12G SDI, HDMI, USB-C, WiFi, LANC, 2x XLR och Sony Mi-Shoe
  • DCI 4K/QFHD 16bit RAW via 12G-SDI
  • Filma i Log: S-Log3/S-Gamut3, S-Gamut3.Cine

Sony har alltid varit i framkant gällande digital cine-teknik, ända sedan de lanserade den revolutionerande kameran HDW-F900 – världens första digitala cinekamera med 24 bilder/s. Tjugo år senare används fortfarande Sonys kameror flitigt, och med steget in i fullformatsvärlden med VENICE har barriärerna fortsatt att brytas med vad som är möjligt.

Tillsammans med VENICE och FX9 formar nu FX6 trilogin "Cinema Line", som kommer att leverera allra högsta cinekvalitet från bioduk till dokumentärfilm. FX6 kommer att kunna nå en bredare publik med samma teknik och look från de två andra kamerorna, men till en mer tilltalande prisbild. Kameran kommer att lanseras i slutet av 2020.

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! Om du anger din mejladress och börjar prenumerera samtycker du till att få nyhetsbrev från Scandinavian Photo. Som prenumerant får du exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration till din mejl.

Ditt samtycke är frivilligt och du kan när som helst avregistrera dig eller återkalla ditt samtycke. Läs mer om vår personuppgiftsbehandling och dina rättigheter i vår integritetspolicy.

Kundvagn

Kundvagn

Din kundvagn är tom!

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Gillar

Gillar

Det finns inga produkter

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Dela kundvagn

Spara länken till senare, skicka till en vän eller dela i communityt.

Namnge din kundvagn
Länk till kundvagn