Kampanj

Otroligt kort skärpedjup och mycket bakgrundsoskärpa

Sigma 105mm f/1,4 DG HSM Art till Canon

Artikelnummer: 1038701
 • Kort tele tillsammans med hög ljusstyrka.
 • Utmärkt porträttobjektiv som ger väldigt krämig bakgrund.
 • Snabba autofokus.
 • Utrustat med stativfäste för att underlätta både transport och hantering.
 • Anpassad för fullformat
15 590 SEK

Betala direkt, senare eller dela upp Info

Beställningsvara

Sigma Autumn CashbackFå 1000,- tillbaka!

Under hösten får du 1 000 kronor tillbaka när du köper den här produkten från Sigma. För att se alla produkter som är med i cashbacken och fullständiga villkor klickar du på "läs mer". Kampanjen gäller t.o.m. 30/11
Läs mer
Beställningsvara

Värdepaket

105mm f/1,4 DG HSM Art till Canon
Rengöringskit Lens cleaning kit
UV-filter Pro Nano HUC 105mm
17 233 SEK17 929 SEK
105mm f/1,4 DG HSM Art till Canon
Putsduk Photo Microklear Cloth
L-R1 kamerahuslock + bakre objektivlock till Canon EF
15 718 SEK

Objektiv med kort skärpedjup och mycket bakgrundsoskärpa

Sigma 105mm f/1,4 DG HSM Art är ett objektiv framtaget för att maximera bakgrundsoskärpan och leverera ett extremt kort skärpedjup, perfekt för porträttfotografering och andra tillfällen när du tydligt vill isolera ditt motiv från bakgrunden.

Fördelar:

 • Kort skärpedjup
 • Mycket bakgrundsoskärpa
 • Högkvalitativ glas
 • Stativfäste
 • Vädertätat

Kort skärpedjup

Kombinationen av relativt hög brännvidd och ett väldigt högt ljusinsläpp ger Sigma 105mm f/1,4 DG HSM Art möjligheten att leverera ett riktigt kort skärpedjup, speciellt när objektivet används på en fullformatskamera. Det korta skärpedjupet är något som används för att isolera motiv från bakgrunden, framhäva detaljer, och är väldigt populärt inom till exempel porträttfotografering.

Mycket bakgrundsoskärpa

Med ett kort skärpedjup kommer också en kraftig bakgrundsoskärpa. Sigma har designat 105/1,4 Art för att ge en väldigt mjuk och behaglig bakgrundsoskärpa, så att inte huvudmotivet störs av en orolig bakgrund. Samtidigt som bakgrundsoskärpan kan användas för att isolera motivet och på ett smidigt sätt rensa upp bakgrunden, kan den också tillföra mycket i bilden genom intressanta färger och former.

Högkvalitativt glas

För att kunna utnyttja det korta skärpedjupet och kraftiga bakgrundsoskärpan krävs det högkvalitativt glas och optiska konstruktioner som minimerar optiska defekter som kan uppstå med så stora glaselement. Objektivet är därför tillverkat med 17 linselement i 12 grupper, vilket är en ovanligt stor mängd glaselement. Genom att använda tre FLD-glas, två SLD-glas och ett asfäriskt glaselement minimeras axial kromatisk aberration, minskad vinjettering och hög upplösning. Resultatet blir att det området som är i fokus får väldigt hög skärpa samtidigt som bakgrunden blir mjuk och behaglig.

Stativfäste

Med så mycket glas i objektivet så får det en vikt på strax över 1,5kg. För att enklare kunna balansera objektivet på stativ är det därför utrustat med ett stativfäste, något som är lite ovanligt för objektiv med denna brännvidden. Stativfästet låter dig också använda objektivet och kameran med ett enbensstativ, något som kan underlätta långa handhållna pass.

Vädertätat

Med flera olika tätningar, både mot kameran och internt i konstruktionen, så kan tål Sigma 105mm f/1,4 DG HSM Art att användas i tuffare förhållanden som i regn, snö, damm eller en studio med till exempel vattenfärg.

Levereras med:

 • Sigma 105mm f/1,4 DG HSM Art
 • Motljusskydd i kolfiber
 • Stativfäste
 • Gummiring
 • Väska
 • Främre och bakre objektivlock

 

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i teknikbranschen! Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.