Fotostudio

Banner_PorträttStudioknapp.jpg

Utrustningen du behöver för fotografering i studio

Oavsett om du vill fotografera porträtt, produkter eller stilleben hittar du allt du behöver hos oss. För riktigt bra studiofoto behöver du produkter som systemkamera, objektiv, studioblixtar, bakgrund, ljusformare och tillbehör. Vi har både lösningar för dig som vill skapa din första fotostudio och för dig som vill ta din nuvarande studio till en ny nivå.

Bygg upp din studio för produktfoto

Här hittar du lösningar för produktfotografering, oavsett om du ska fotografera kläder, smycken eller teknik. Välj bland blixtpaket, fotobord, ljusformare och andra tillbehör som passar för just dina behov. 

 

Fotografera porträtt i studio

För att du ska kunna fota ännu bättre porträtt i din studio, har vi samlat färdiga paket och produkter som är anpassade för porträttfotografering. Du hittar studioblixtar, ljusformare, tethering, bakgrunder och fler tillbehör för att du enkelt ska kunna bygga upp en fotostudio efter just dina behov.

Ta med studion var du än är

Behöver du en studio som du kan ta med dig för att fotografera ute hos kund, hemma eller utomhus? Här hittar du produkter som passar perfekt för att skapa en studio som du enkelt kan transportera mellan olika platser. 

Skapa din arbetsplats i studion

Underlätta ditt kreativa arbete genom att skapa den perfekta arbetsstationen för alla typer av studiojobb. Vi har produkterna som förenklar ditt arbete från idé till färdigt resultat – oavsett om du jobbar med bild, ljud eller efterbearbetning. 

Hyr vår fotostudio

Du har väl inte missat att vi i vår butik på Vasagatan 14 i Stockholm erbjuder möjligheten att hyra en fullt utrustad fotostudio? Butikens centrala läge mittemot T-centralen gör studion tillgänglig för att fota såväl porträtt, familjer, grupper och barn som olika typer av produkter. 

Läs mer om blixtar och studiofotografering

30
nov

Utomhusfotografering med Godox-blixtar

Följ med och inspireras av fotografen Mikael Järnåsen när han testade Godox AD200 TTL tillsammans med rök och en dramatisk omgivning, för att skapa en ny bildserie till ett pågående bildkonstprojekt. Tidigare har han arbetat med speedlights och nu har han upptäckt tjusningen med de mer kraftfulla AD-blixtarna från Godox. Vi tipsar om smarta produkter som är bra att ha med sig när du ger dig ut på on location-sessioner oavsett årstid och väder.

Läs mer

23
sep

Vi besöker John Hagbys studio

Vi har besökt studiofotografen John Hagby som är produktexpert och utbildare inom blixt- och studioutrustning. Vi fick en inblick i hur det ser ut i hans studio, vad han använder sig av för utrustning och fick ta del av Johns bästa ljussättningstips. Enligt John är det viktigaste att börja med att skapa en enkel ljussättning och bemästra den, för att sedan bygga vidare och utforska alla möjligheter kring ljussättning.

Läs mer

22
nov

Hur fungerar en ljusmätare – och varför ska du använda en?

Även fast du själv kanske inte är medveten om det, har du använt en ljusmätare flertalet gånger – ja, tusentals gånger till och med. Den är inbyggd i både din kamera och mobiltelefon och används för att bestämma en så korrekt exponering som möjligt för din bild. En ljusmätare kan eventuellt kännas lite ålderdomlig och ett arv från tiden när vi fotograferade med film i våra kameror, men den är högst aktuell än idag.

Läs mer

13
nov

Placering av blixt vid porträttfotografering

Många kan uppfatta att fotografering med blixtar och ljussättning som svårt, men när du bryter ner det och jobbar lugnt och metodiskt kommer du upptäcka vilken kontroll du får över ljuset. En vanlig fråga är var man ska placera blixten. Svaret är att det finns massor av olika placeringar av kamera- eller studioblixt beroende på vilken typ porträtt man vill ha. Vi hjälper dig reda ut dina frågor kring blixtar och porträttfotografering här.

Läs mer

5
mars

Studioblixtar – att tänka på innan köp

När du väljer studioblixt ska du vara mycket noga med att produkten du köper är pålitlig och är stabil/jämn i sin verkningsgrad. En uppladdad studioblixt som är redo för avfyrning har byggt upp och lagrar en extremt hög laddspänning och kan vara direkt farlig att använda om inte tillverkaren av blixten är en leverantör med stor erfarenhet av studioblixttillverkning.

Läs mer
Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! I vårt nyhetsbrev ger vi dig exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att dina personuppgifter hanteras enligt vår integritetspolicy.