Porträttfoto

Banner_PorträttStudioknapp.jpg

Sex steg till en perfekt studio för porträttfotografering

En studio för porträtt- och fashionfotografering kan bestå av allt från en enkel blixt till en fulländad fotostudio med all nödvändig utrustning. Allt beror på hur du vill att ditt slutresultat ska bli. Börja med att välja ett av våra blixtpaket och gå sedan steg för steg för att bygga din egen studio för att fota porträtt.

1. Anpassa blixtarna för storleken på din studio

Börja med ett av våra blixtpaket med två blixtar och ljusformare, för att sedan utöka med fler blixtar när behovet uppstår. I liten studio är 200–400Ws lagom, medan en större studio med stora ljusformare kräver 400–1200Ws. Kom även ihåg att köpa till en blixtsändare till ditt paket.

2. Skapa en snygg bakgrund för dina porträtt

Bakgrunden har en stor påverkan på känslan i din bild, och du kan experimentera mycket med färger för att få precis det resultat du vill ha. Välj bland flera färger på bakgrunder i både papper och tyg, och montera din bakgrund med ett bakgrundskit eller fäst det i taket eller på en vägg. Upptäck alla monteringsmöjligheter här

3. Utöka ditt blixtpaket med extra ljusformare

I våra färdiga paket ingår det oftast två stora softboxar, vilket passar till många olika typer av fotograferingar. Men det är roligt att kunna variera sina foton och skapa en annan storlek eller form på ljuset – därför rekommenderar vi att köpa till extra ljusformare för att kunna variera dina ljussättningar och få olika effekter på ditt ljus.

Ljusformare för mjukt och jämnt ljus 

Om du vill skapa ett mjukt ljus och vackert ljus behöver du en stor ljusformare för bästa resultat. Tänk på att en stor ljusformare kräver mer blixtljus än en liten.

Ljusformare för hårt och dramatiskt ljus

Vill du skapa mer dramatik och effekt? Då är en mindre ljusformare ett bra val, eftersom de skapar skarpare skuggor och gör det enklare att punktbelysa dina objekt.

5. Fotografera direkt till datorn via tethering 

Tethering eller direktfångst innebär att du fotograferar rakt in i datorn, vilket effektiviserar arbetsflödet i studion och ger dig stora fördelar i hanteringen av bilderna. Du får en större skärm att förhandsgranska dina bilder på och du får in bilderna direkt till datorns hårddisk. För att kunna använda dig av tethering behöver du en programvara till din dator, som exempelvis Capture One eller Lightroom. Upptäck våra datorerUSB-kablar och tillbehör för tethering.

6. Lägg till smarta tillbehör

Kom ihåg att köpa till de små prylarna som förenklar din studiofotografering – som exempelvis tejp och klämmor för hålla ordning på kablar, bakgrunder och andra tillbehör. Ett annat bra tips är att använda en reflexskärm för att få en extra ljuskälla eller upplättning i studion. Här hittar du alla vår tillbehör till studio.

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i teknikbranschen! Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.