Porträttfoto

Banner_PorträttStudioknapp.jpg

6 steg till en perfekt studio för porträttfotografering

En studio för porträtt- och fashionfotografering kan bestå av allt från en enkel blixt till en fulländad fotostudio med all nödvändig utrustning. Allt beror på hur du vill att ditt slutresultat ska bli. Börja med att välja ett av våra blixtpaket och gå sedan steg för steg för att bygga din egen studio för att fota porträtt.

3. Utöka ditt blixtpaket med extra ljusformare

I våra färdiga paket ingår det oftast två stora softboxar, vilket passar till många olika typer av fotograferingar. Men det är roligt att kunna variera sina foton och skapa en annan storlek eller form på ljuset – därför rekommenderar vi att köpa till extra ljusformare för att kunna variera dina ljussättningar och få olika effekter på ditt ljus.

Ljusformare för mjukt och jämnt ljus 

Om du vill skapa ett mjukt ljus och vackert ljus behöver du en stor ljusformare för bästa resultat. Tänk på att en stor ljusformare kräver mer blixtljus än en liten.

Ljusformare för hårt och dramatiskt ljus

Vill du skapa mer dramatik och effekt? Då är en mindre ljusformare ett bra val, eftersom de skapar skarpare skuggor och gör det enklare att punktbelysa dina objekt.

6. Lägg till smarta tillbehör

Kom ihåg att köpa till de små prylarna som förenklar din studiofotografering – som exempelvis tejp och klämmor för hålla ordning på kablar, bakgrunder och andra tillbehör. Ett annat bra tips är att använda en reflexskärm för att få en extra ljuskälla eller upplättning i studion. Här hittar du alla vår tillbehör till studio.

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! I vårt nyhetsbrev ger vi dig exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att dina personuppgifter hanteras enligt vår integritetspolicy.