Podcaststudio

1200x400_podcaststudio.jpg

Hitta rätt produkter för podcaststudion

Hos oss hittar du allt från mikrofoner och stativ till ljudmixrar och hörlurar, så att du kan sätta ihop en podcaststudio oavsett vilken nivå du vill lägga dig på. Välj något av våra färdiga podcastpaket eller skräddarsy ditt eget paket med produkter för just dina behov.

Mikrofoner till podcast

En av de viktigaste delarna när du vill spela in din podcast är så klart hur det låter. Olika mikrofoner låter på olika sätt, och det finns inget som är bättre eller sämre, rätt eller fel. Det handlar mycket om tycke och smak. Vissa vill ha ett murrigt, basigt ljud – där en Røde Podmic eller Shure SM7B är bra val. Vill du istället ha lite mer naturtroget och krispigt ljud kan du välja en Røde NT1-A eller en Sennheiser MK 4.

Förutom ljudet skiljer sig anslutningen mellan olika mikrofoner. Vad ska du koppla in din mikrofon eller mikrofoner i? Om du ska ansluta direkt till dator är det smidigt med en USB-mikrofon, men om du vill ansluta flera mikrofoner i ett mixerbord eller ljudkort först så kan en XLR-mikrofon vara det du behöver.

Mikrofonstativ för proffsigare poddstudio

Vissa produkter är inte livsnödvändiga för en podcast – men det gör saker och ting mycket lättare. Ett stativ som håller mikrofonen ger dig händerna fria och det blir inga störningar i ljudet för att mikrofonen skakar eller slår i något. Vi rekommenderar starkt att du använder ett stativ till din mikrofon, för att få en ännu bättre poddupplevelse.

Se alla mikrofonstativ här.

Hörlurar som passar för podcast

Vid producering av podcast är det viktigt att kunna höra hur sändningen låter, oavsett om du sänder live eller spelar in. Därför kan det vara bra att investera i ett par hörlurar som ger dig ett tydligt ljud över det dina lyssnare kommer att höra. Det finns flera modeller med brett frekvensomfång som innefattar både klar diskant och djup bas. Det är också viktigt att de sitter bra eftersom du kommer att använda dem under långa perioder. Egenskaper att titta på när det gäller passform är hur öronkåporna och huvudbygeln är konstruerad.

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! I vårt nyhetsbrev ger vi dig exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att dina personuppgifter hanteras enligt vår integritetspolicy.