Nya EU-regler för drönare

Nya EU-regler för drönare

news_20180615.jpg

2018-06-12 godkände europaparlamentet nya drönarregler på EU-nivå. För närvarande regleras regler och lagar på nationell nivå, vilket gör att det kan skilja mellan olika länder inom EU. De gemensamma reglerna för EU är för att höja säkerheten och underlätta utvecklingen av drönare.

Några punkter det nya reglerna tar upp:

  • Större krav på tillverkare för att minska risken för skador på människor.
  • Olika viktindelningar
  • Utbildningar, troligen baserat på drönarens vikt
  • Större drönare måste märkas och kunna identifieras.

EU-kommissionen kommer att utveckla mer detaljerade EU-regler baserade på det nya grundläggande principerna och de nya reglerna måste även godkännas av EU-ländernas regeringar.

 

Mer information:

Se även:


2018-06-15

Dela

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! Om du anger din mejladress och börjar prenumerera samtycker du till att få nyhetsbrev från Scandinavian Photo. Som prenumerant får du exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration till din mejl.

Ditt samtycke är frivilligt och du kan när som helst avregistrera dig eller återkalla ditt samtycke. Läs mer om vår personuppgiftsbehandling och dina rättigheter i vår integritetspolicy.

Kundvagn

Kundvagn

Din kundvagn är tom!

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Gillar

Gillar

Det finns inga produkter

Totalt: 0 produkter
0 SEK