Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Nya EU-regler för drönare

Nya EU-regler för drönare

news_20180615.jpg

2018-06-12 godkände europaparlamentet nya drönarregler på EU-nivå. För närvarande regleras regler och lagar på nationell nivå, vilket gör att det kan skilja mellan olika länder inom EU. De gemensamma reglerna för EU är för att höja säkerheten och underlätta utvecklingen av drönare.

Några punkter det nya reglerna tar upp:

  • Större krav på tillverkare för att minska risken för skador på människor.
  • Olika viktindelningar
  • Utbildningar, troligen baserat på drönarens vikt
  • Större drönare måste märkas och kunna identifieras.

EU-kommissionen kommer att utveckla mer detaljerade EU-regler baserade på det nya grundläggande principerna och de nya reglerna måste även godkännas av EU-ländernas regeringar.

 

Mer information:

Se även:


2018-06-15

Dela

Vi hjälper dig att ta bättre bilder!

Bilden, och utrustningen som gör den möjlig, har varit vår passion sedan 1982. Scandinavian Photo står för ett helhetserbjudande för film- och fotointresserade – oavsett kunskapsnivå. Utöver utrustning erbjuder vi inspiration, kunskap, utbildning och råd. Alltid samma pris, oavsett om du handlar i butik, på webben eller via telefon.

Let's be friends!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i fotobranschen! Prenumerera på Scandinavian Photos nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.