Fullformatskamera med 6K-video

Panasonic Lumix DC-S1H

Artikelnummer: 1044552
 • Video i 6K 24p, 10-bit 4:2:2 både internt och externt
 • Dual Native ISO - Öka känsligheten på sensorn utan att få mer brus i bilden
 • 14+ steg V-log/V-gamut bildprofil kompatibel med Varicam och GH5 & GH5s
47 990 SEK

Betala direkt, senare eller dela upp Info

Finns i webblager

Fullformatskamera med 6K video

Med Lumix DC-S1H kompletterar Panasonic sin S-serie med en kamera för dig som filmar professionellt som frilansare eller i studio. Video i 6K 24p, 10-bit 4:2:2 både internt och externt, HLG, V-Log och V-Gamut profiler är bara några av alla videofunktioner i kameran. Med S1H får du ett komplett hybridhus, fyllt till bredden med filmfunktionalitet som gör livet enklare i den professionella produktionsmiljön. Med inspelning i 6K utan beskärning, förbättrad sensorstabilisering, en generös mängd inställningar och valmöjligheter för filmfotografen samt färghantering som matchar bl.a. GH5 och VariCam har Panasonic skapat ett gediget verktyg för filmskapare, utan att göra avkall på kvalitativa stillbildsfunktioner.

Fördelar

 • Fullformatssensor på 24,2 megapixlar
 • Inspelning i 6K 24p (3:2 ratio) / 5.9K 30p (16:9)
 • 4K upp till 60p
 • Dual Native ISO
 • Inspelning i flera bildförhållanden, bl.a. anamorfisk 4:3
 • 14+ steg V-log/V-gamut bildprofil kompatibel med Varicam och GH5 & GH5s
 • Obegränsad inspelning
 • IBIS för upp till 6,5 steg längre slutartid i kombination med Dual IS-objektiv
 • 4:2:2 10-bit både internt och externt

Kamera med fokus på film


V-log och V-gamut

Panasonic DC-S1H kan leverera ett dynamisk omfång upp till 14+ steg V-log/V-gamut bildprofil som är kompatibel med Varicam och GH5 & GH5s
Med V-log och V-gamut får du ett stort dynamsikt omfång och kan fånga en stor bredd av färger.

Dual native ISO

En vanlig sensor förstärker upp känsligheten på sensorn vilket ger dig mer brus. Panasonic DC-S1H har två olika bas-ISO vilket gör att du kan öka känsligheten på sensorn utan att få mer brus i bilden. Detta innebär att du kan filma i sämre ljusförhållanden utan att tappa kvalité i bilden.

Dedikerade knappar och reglage

Kameran har flera dedikerade knappar för tex ISO, WB, Autofokusmetod, men också väldigt många knappar du kan ställa in själv. Genom att hålla in en av knapparna du vill programmera så startar du inställningsmenyn för att ställa in just den knappen.

Inbyggd bildstabilisering med möjlighet till Dual-IS

Den inbyggd stabiliseringen kompenserar kameraskakningar och fungerar med samtliga objektiv, då den sitter inbyggd i kamerahuset. Om du använder ett objektiv med stabilisering så blir den ännu effektiverare. För videofilmning så finns ytterligare en elektronisk stabilisering som beskär bilden en aning men stabiliserar ännu kraftigare.

Dubbla minneskortsplatser med hög hastighet

Med dubbla kortplatser får du säkerhetskopiering, möjligheten att separera video och stillbilder eller bara utöka utrymmet. Kameran tar upp till två stycken SD-kort med UHS-II stöd och V90.

Mer detaljer och information kommer under hösten 2019. Levereans beräknad hösten 2019.

Vi hjälper dig att ta bättre bilder!

Bilden, och utrustningen som gör den möjlig, har varit vår passion sedan 1982. Scandinavian Photo står för ett helhetserbjudande för film- och fotointresserade – oavsett kunskapsnivå. Utöver utrustning erbjuder vi inspiration, kunskap, utbildning och råd. Alltid samma pris, oavsett om du handlar i butik, på webben eller via telefon.

Let's be friends!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i fotobranschen! Prenumerera på Scandinavian Photos nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.