Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

105mm f/1,4 DG HSM Art till Sigma

Sigma 105mm f/1,4 DG HSM Art till Sigma

Artikelnummer: 1038704
 • Kort tele tillsammans med hög ljusstyrka.
 • Utmärkt porträttobjektiv som ger väldigt krämig bakgrund.
 • Snabba autofokus.
 • Utrustat med stativfäste för att underlätta både transport och hantering.
 • Anpassad för fullformat
14 990 SEK

Betala direkt, senare eller dela upp Info

Beställningsvara
Beställningsvara

Värdepaket

105mm f/1,4 DG HSM Art till Sigma
Putsduk mikrofiber large
UV-filter WR 105 mm
17 600 SEK
105mm f/1,4 DG HSM Art till Sigma
USB dock till Sigma
Filter WR Ceramic Protector 105 mm
18 570 SEK

Objektiv med skärpedjup och mycket bakgrundsoskärpa

Sigma 105mm f/1,4 DG HSM Art är ett objektiv framtaget för att maximera bakgrundsoskärpan och leverera ett extremt kort skärpedjup, perfekt för porträttfotografering och andra tillfällen när du tydligt vill isolera ditt motiv från bakgrunden.

Fördelar:

 • Kort skärpedjup
 • Mycket bakgrundsoskärpa
 • Högkvalitativ glas
 • Stativfäste
 • Vädertätat

Kort skärpedjup

Kombinationen av relativt hög brännvidd och ett väldigt högt ljusinsläpp ger Sigma 105mm f/1,4 DG HSM Art möjligheten att leverera ett riktigt kort skärpedjup, speciellt när objektivet används på en fullformatskamera. Det korta skärpedjupet är något som används för att isolera motiv från bakgrunden, framhäva detaljer, och är väldigt populärt inom till exempel porträttfotografering.

Mycket bakgrundsoskärpa

Med ett kort skärpedjup kommer också en kraftig bakgrundsoskärpa. Sigma har designat 105/1,4 Art för att ge en väldigt mjuk och behaglig bakgrundsoskärpa, så att inte huvudmotivet störs av en orolig bakgrund. Samtidigt som bakgrundsoskärpan kan användas för att isolera motivet och på ett smidigt sätt rensa upp bakgrunden, kan den också tillföra mycket i bilden genom intressanta färger och former.

Högkvalitativt glas

För att kunna utnyttja det korta skärpedjupet och kraftiga bakgrundsoskärpan krävs det högkvalitativt glas och optiska konstruktioner som minimerar optiska defekter som kan uppstå med så stora glaselement. Objektivet är därför tillverkat med 17 linselement i 12 grupper, vilket är en ovanligt stor mängd glaselement. Genom att använda tre FLD-glas, två SLD-glas och ett asfäriskt glaselement minimeras axial kromatisk aberration, minskad vinjettering och hög upplösning. Resultatet blir att det området som är i fokus får väldigt hög skärpa samtidigt som bakgrunden blir mjuk och behaglig.

Stativfäste

Med så mycket glas i objektivet så får det en vikt på strax över 1,5kg. För att enklare kunna balansera objektivet på stativ är det därför utrustat med ett stativfäste, något som är lite ovanligt för objektiv med denna brännvidden. Stativfästet låter dig också använda objektivet och kameran med ett enbensstativ, något som kan underlätta långa handhållna pass.

Vädertätat

Med flera olika tätningar, både mot kameran och internt i konstruktionen, så kan tål Sigma 105mm f/1,4 DG HSM Art att användas i tuffare förhållanden som i regn, snö, damm eller en studio med till exempel vattenfärg.

Levereras med:

 • Sigma 105mm f/1,4 DG HSM Art
 • Motljusskydd i kolfiber
 • Stativfäste
 • Gummiring
 • Väska
 • Främre och bakre objektivlock

 

@scandinavianphoto

Vi hjälper dig att ta bättre bilder! Utrustning, inspiration, kunskap och råd inom fotografering och video. #scandinavianphoto

Följ

Vi hjälper dig att ta bättre bilder!

Bilden, och utrustningen som gör den möjlig, har varit vår passion sedan 1982. Scandinavian Photo står för ett helhetserbjudande för film- och fotointresserade – oavsett kunskapsnivå. Utöver utrustning erbjuder vi inspiration, kunskap, utbildning och råd. Alltid samma pris, oavsett om du handlar i butik, på webben eller via telefon.

Let's be friends!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i fotobranschen! Prenumerera på Scandinavian Photos nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.