Skapa cinematiskt ljus med Godox LED

Hos oss på SP hittar du ett stort sortiment av produkter från Godox – blixtar, LED-belysningar, reflexskärmar, studioväskor och mycket mer. Godox har många produkter och som dessutom passar utmärkt att kombinera med varandra. De större blixtarna och LED-belysningarna har Bowens-fattning, vilket ger dig ett otroligt utbud av ljusformare.

Introduktion till cinematisk ljus

Avsnitt ett

I den första videon kan du se en genomgång av grunderna inom ljussättning, lära dig de engelska begreppen inom foto-/video-industrin samt få tips och inspiration på hur du skapar stämningsfulla ljussättningar för din video.

Cinematiskt ljus är ett begrepp som används på flera sätt och som speglar "filmiskt", iscensatt ljus som speglar omgivning och känsla. 

Använd LED-belysning utomhus 

Avsnitt två

Att filma ute på en ljus solig dag är riktigt utmanande, speciellt om eftermiddagssolen står högt på himlen, som ger dig hårt ljus och krafiga skuggor.

Detta avsnittet ger dig en inblick i hur du kan använda två olika ljussättningar och använda solljuset som ett verktyg istället för ett hinder.

Låt dig inspireras och ta del av tips för att kunna testa dig fram till ljussättning på location.

Skapa dramatiska nattscener

Avsnitt 3

Att filma på natten ger dig oändliga möjligheter att forma ljuset hur du vill oavsett om du använder delar av det befintliga ljuset eller om du simulerar stadsljus. I det här avsnittet kommer regissören Jameson Brooks att titta på att skapa en scen i en stadsmiljö, men utan att använda det befintliga ljuset.

Kolla in videon och se hur du kan använda Godox VL200, SZ150R och ML60 för att skapa ditt ljus.

Växla mellan dag och natt

Avsnitt 4

Tid är en av de största utmaningarna för någon produktion. Ibland måste du filma en nattscen och en dagscener på samma plats, men kan inte precis vänta hela dagen tills den blir natt eller vice versa. I det här avsnittet tar regissören Jameson Brooks oss genom två olika lösningar.

Skapa stämmningsfulla scener, intervjuer och produktvideos

Avsnitt 5 – 7

I dessa avsnitten får du se hur du kan ljussätta för att simulera och motivera din ljussättning för att skapa egna miljöer med eller utan effekter. Här kan du se exempel på hur du kan ljussätta för stämmningsfulla scener, intervjuer eller produktvideor.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! I vårt nyhetsbrev ger vi dig exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att dina personuppgifter hanteras enligt vår integritetspolicy.