Lär dig mer om naturfoto

KS-extra-2-naturfoto 350.jpg

Naturen är ett perfekt ställe för att fota vackra bilder. Ljuset som sipprar genom skogen en tidig morgon eller en sen eftermiddag kan skapa otroligt fina färger och effekter i bilderna. Tålamod och bra utrustning hjälper dig en bra bit på vägen när du är ute i naturen och fotar. Här har vi samlat produkttips, inspiration och goda råd till dig som vill ta ännu bättre bilder ute i naturen.

Ta del av naturfotografens passion

Att fotografera landskap är något som är både spännande och roligt på samma gång. Komposition, ljus, utrustning och inställningar är alla viktiga parametrar inom denna sorts fotografering.

Landskapsfotografi handlar om att förmedla och dela din upplevelse, en upplevelse som är unik oavsett om det är landskap, natur eller djur.

Följ med oss för att hitta inspiration, kunskap och hitta rätt utrustning för dig. Allt som behövs är en kamera och några få tillbehör som stativ, filter och väska kan du själv förverkliga dina fotodrömmar.

jarnasen-lake-vattern-2000px.jpg

Sakta ner tiden med ND-filter

Lär dig fotografera häpnandsväckande bilder med hjälp av ND-filter. Ett ND-filter i kombination med ett stativ ger dig riktigt långa slutartider som hälper dig att "stoppa tiden" för att få vattnet att bli spegelblankt och skapa dramatiska moln på himlen.

ND-filter finns i två alternativ, cirkulärt filter som du skruvar direkt på ditt objektiv eller fyrkantsfilter som används i en hållare. Med hjälp av hållaren kan du använda flera olika filter för att mörka ner hela bilden eller bara en del av den.

Från stilla landskap till action

Årstiderna förändras och självklart tycker vi att du ska ta kameran med dig ut och njuta av naturen. Det är våra årstider som sätter ton på bilderna, med allt från ett färgsprakande konstverk till mystiskt mörker.

Naturfotografering innefattar inte bara stilla landskapsbilder eller makro, utan även att fotografera naturens invånare. Passa på att ge dig ut och fotografera fåglar, ekorrar eller rådjur.

Oavsett om man väljer att fånga skådespelet på avstånd eller på riktigt nära håll, har vi produkterna och kunskapen som hjälper dig.

Ryggsäckar för vandring och utomhusaktiviteter

Mindshift Gear tillverkar ryggsäckar för dig som har de högsta kraven på ergonomi och tålighet. BackLight ger dig tillgång till utrustningen från baksidan av ryggsäcken.

Detta innebär att du kan komma åt all utrustning utan att behöva ta av ryggsäcken. Vrid bara ryggsäcken framför kroppen och ta ut den utrustning som du behöver.

Detta är perfekt när du inte vill ta av dig ryggsäcken, exempelvis på ett blött underlag. Backlight modellerna har stora sidfack som rymmer exempelvis en vattenflaska och stativ. Det följer alltid med ett regnskydd i väskor från Mindshift Gear!

Låt dig inspireras och lär dig mer om naturfotografi

17
mars

Fem tips till bättre naturbilder

Här ger vi dig fem konkreta tips för hur du kan ta bättre och mer intressanta naturbilder. Kika gärna även på våra produkttips som kan hjälpa dig höja kvalitén på din fotografering och dina bilder.

Läs mer

18
feb

Scandinavian Highlights med Kim Jenssen

Mitt i den vilda naturen, i ruskigt väder mellan branta berg och utmarker – där hittar du Kim Jenssen. Den naturglada norrmannen är inte rädd för att utforska naturen, oavsett väder och med kameran i högsta hugg.

Läs mer

4
apr

Fem tips till bättre naturbilder!

Hur utmanar du dig själv som naturfotograf och tar dina naturbilder till nästa nivå? Mikael Järnåsen, Elisabeth Landberger och Patrick Cole, som alla tre är engagerade naturfotografer och tillika kollegor på Scandinavian Photo, delar i detta blogginlägg med sig av sina bästa tips för att ta bättre naturbilder. Läs och inspireras av bilder tagna av tre otroligt duktiga naturfotografer!

Läs mer

2
okt

Effektfulla bilder med HDR

Naturen är ett perfekt ställe för att fota vackra bilder – med ljuset som sipprar genom skogen en tidig morgon eller en sen eftermiddag, kan det skapa otroligt fina färger och effekter i bilderna. Vid natur- och landskapsfotografering kan du också använda dig av tekniken HDR - High Dynamic Range, för att fånga hela landskapet och ge en bättre balans mellan högdagrar och skuggor.

Läs mer

21
sep

Välj rätt filter till din nästa bild!

I den här videon går Mikael igenom de tre olika filtertyperna, UV- (ultraviolett), ND- (neutral density) och polarisationsfilter. Han berättar om hur och när du ska använda dem, vad de olika varianterna är bra till och ger ett par bra tips vid ditt nästa filterinköp.

Läs mer
Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i teknikbranschen! Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.