2022-03-15

Nyhet! Asus ProArt Studiobook 16 OLED – born to create

Asus ProArt Studiobook 16 OLED är en riktigt kraftfull laptop som ger dig verktygen att förverkliga ditt skapande – även vid de tuffaste och mest resurskrävande projekten. Den har en 16 tums 4K OLED HDR-skärm med en ljusstyrka på upp till 550 nits, blixtsnabb grafik, snabb lagring och är dessutom den första datorn med inbyggd ratt för exakt kontroll vid kreativt arbete. Läs mer och köp idag!


1200x400-studiobook-16-oled.jpg

Fördelar

 • 16” 4K OLED HDR-skärm
 • Pantone-validerad skärm
 • 100% DCI-P3 färgomfång
 • Åttakärnig Intel i7-11800H-processor
 • ASUS Dial – fysiskt kontrollhjul vid redigering
 • NVIDIA GeForce RTX-grafik
 • HDMI 2.1 med stöd för 8K 120Hz/10K 60Hz
 • VESA DisplayHDR 500 certifierad
 • ASUS IceCool Pro för effektiv kylning
 • ProArt Creator Hub för anpassade inställningar av din laptop
 • MIL-STD-810H militärklassning
 • Ljudsystem certifierat av Harman Kardon
 • Ai-brusreduceringsteknik vid videosamtal
 • Windows 11 Pro

Asus Dial – fysiskt kontrollhjul för ökad produktivitet

En stor nyhet som lanseras på ProArt Studiobook 16 OLED är Asus Dial. Asus har ett nära samarbete med Adobe för att utveckla ett nytt unikt sätt för dig att effektivisera ditt skapande. Det integrerade kontrollhjulet ASUS Dial fungerar just nu tillsammans med Adobe Photoshop, Lightroom Classic, Premiere Pro och After Effects.

Photoshop och Lightroom

I Photoshop kan du exempelvis enkelt skifta mellan penslar, penselstorlekar eller växla mellan lager och i Lightroom Classic kan du bland annat justera färgbalans eller toner. ASUS Dial ger dig funktionalitet som effektiviserar ditt arbete och enkelheten gör att kreativiteten kan flöda.

Premiere Pro och After Effects

När du arbetar i Premiere Pro kan du scrolla genom scenerna, snabbt justera nivåer på ljudspår och din videoredigering blir enklare oavsett om du är hemma eller på språng. I After Effects kan du exempelvis navigera på tidslinjen eller zooma in och det har aldrig varit enklare att lägga till specialeffekter.

ASUS Dial ger dig som sagt kontroll över dina program vid kreativt arbete – men det ger dig också en mer direkt kontroll över din upplevelse i Windows.  Hjulet kan användas till exempelvis volymkontroll, scrollning av dokument och hemsidor eller höja och sänka ljusstyrkan på skärmen.

Prestanda för proffs

ProArt Studiobook 16 OLED är framtagen med ett mål i åtanke: att ge dig all den prestanda du behöver för att hantera även de tuffaste och mest resurskrävande projekten. Den är försedd med en kraftfull Intel i7-11800H-processor med 8 kärnor och 16 trådar för tung multitasking och klarar av att förverkliga det du vill skapa. 

Kraftfull grafik och blixtsnabb lagring

GeForce RTX är baserad på NVIDIA Ampere-arkitektur och oavsett om du arbetar med komplexa 3D-projekt, högupplöst video eller högkvalitativ livestreaming är ProArt Studiobook 16 OLED redo för uppgiften.

ProArt Studiobook 16 OLED har ett avancerat lagringssystem. Det ger en maxad lagringsprestanda med överföringshastigheter på 680MB/s. Vilket gör att program startas snabbare, att flytta stora filer tar kortare tid och att hela systemet känns snabbare. Datorn har dessutom en snabb SD-kortläsare som kan överföra upp till 985MB/s – nästan 10 gånger snabbare än traditionella läsare.

4K OLED HDR – i en klass för sig

ProArt Studiobook 16 OLED har en 4K OLED HDR-skärm som är i en klass för sig. Skärmen ger dig realistiska bilder, är VESA DisplayHDR 500 certifierade för höga kontraster och har 100 % DCI-P3 färgomfång för verklighetstrogen färgåtergivning. Skärmen är också Pantone-validerad och har ett Delta-E på mindre än 2,7. Datorn är även försedd med en HDMI 2.1 port som gör att du kan ansluta din laptop till en skärm med upp till 8K 120Hz eller 10K 60Hz. ProArt Studiobook 16 OLED är det perfekta valet för kreatörer – oavsett om du är i studion eller on the go.

Årets bästa dator 2021

Studiobook 16 OLED är särskild rekommenderad av Ljud & Bild samt att de även utsett den till årets bästa dator 2021/2022.

Studiobook 16 - Ljud och bild särskilt rekommenderad
IMG - Studiobook 16 - Ljud och bild - Best Laptop

Tveka inte att höra av dig till oss om du vill ha hjälp att hitta rätt utrustning för dina behov. Du är varmt välkommen att kontakta våra experter för rådgivning, support och köphjälp på 0770-77 11 00 eller info@scandinavianphoto.se. Du kan även besöka oss i våra butiker i StockholmMalmö eller Borås. Missa inte heller att bli medlem i vårt community eller kolla in vår nyhets- och kunskapssida där du hittar lärorika inlägg och inspiration som hjälper dig att utvecklas ännu mer i ditt kreativa skapande.

Lycka till!

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! I vårt nyhetsbrev ger vi dig exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att dina personuppgifter hanteras enligt vår integritetspolicy.