Lär dig mer om drönare

tema__banner_dronare.jpg

Att filma och fotografera med drönare är som att öppna upp en helt ny kreativ värld. Med drönaren kan du ta dig till platser och vinklar som inte är möjligt med en traditionell kamera. Att flyga drönare är inte komplicerat – men det finns ett par viktiga saker du behöver tänka på gällande regler och utrustning. Här har vi samlat produkttips, inspiration och goda råd till dig som vill ta ännu bättre drönarbilder.

Vi på SP finns här för dig när du vill köpa en drönare – din första, din nästa och även din största! Hör av dig till oss på info@scandinavianphoto.se eller kom in till någon av våra butiker, så hjälper vi dig vidare.

Lär dig mer om regler kring drönare!

Revolutionerande flygning

DJI FPV (first person view) är racingdrönaren som har 150° FOV (field of view), videoöverföring i 120fps med HD-kvalitet och ger dig fängslande flygning i realtid direkt genom drönarens kamera. Den är tillverkad i en snygg och aerodynamisk design som kraftfullt tar sig fram med minimalt luftmotstånd.

Genom DJI FPV Goggles V2 får du ta del av drönarflygningen på första parkett och du ser flygningen i realtid från drönarens perspektiv. Du får överföring av video och ljud och dessutom en helt ny nivå på din flygning. Glasögonen har låg latency och videoöverföring i HD-kvalitet och 120fps, vilket ger en mjuk och jämn vy över din flygning – allt för en uppslukande upplevelse.

DJI Mavic Mini 2 – mindre, snabbare och mer tillbehör

Denna ultralätta och kompakta drönare från DJI är ett perfekt tillskott till din kamera- och videoutrustning. Skapa cinematiska filmer, spännande flygningar eller häpnadsväckande landskapsbilder från luften. DJI Mavic Mini 2 är drönaren som riktar sig både till dig som aldrig flugit förut till den mer erfarna drönarpiloten som vill ha en riktigt lätt drönare. Upptäck fågelperspektivet och skapa material som du inte kunnat göra på marken!

Använd ett ND-filter till din drönare!

Genom att använda dig av ett ND-filter kan du förlänga slutartiden på din drönares kamera och därmed få filmsekvenser med en mer "cinematisk" känsla. Detta i och med att kameran kan öppna upp bländaren mer och det skapas mer rörelseoskärpa. Att använda filter ger också en högre mättnad och minskade reflexer i ljusa eller reflektiva ytor. På SP har vi flera olika paket och här bredvid finner du de mest populära. Du hittar alla filter under drönarfilter i videomenyn.

Låt dig inspireras och lär dig mer om drönarfotografering!

4
jan

Regler för drönarflygning

Att flyga, fotografera och filma med en drönare blir bara mer och mer vanligt. För att möta det ökade intresset och samtidigt upprätthålla en säkerhet i luftrummet har Transportstyrelsen tagit fram nya drönarregler som gäller från och med 1 januari 2021.

Läs mer

13
dec

Flyg DJI Mavic Mini med Kevin Hernborg

Kevin Hernborg är arton år och en självlärd fotograf och videokreatör. Med sin bas i Norrland så spenderar han sin största tid av sin fritid att skapa filmer och fotografera. Förutom detta, så driver han en Youtube-kanal där han sprider kunskap och lär ut om att fotografera, filma och vlogga. DJI Mavic Mini är Kevins senaste inköp – inspireras och ta del av hans första intryck om denna flygande farkost!

Läs mer

13
sep

Att tänka på innan du köper drönare!

Väldigt många har fått upp ögonen för drönare och de möjligheter och perspektiv de kan ge din fotografering. Det är dock en del frågetecken som kan dyka upp när du ska köpa din första drönare. Dessutom är det en del regler du ska förhålla dig till, både för din och andras säkerhet. I detta inlägg får du hjälp med att välja en drönare för just dina behov, men också tips på vad du bör tänka på vid din första flygtur.

Läs mer

5
aug

Viggo Lundbergs bästa fototips till din resa!

Viggo Lundberg är en självlärd yrkesfotograf och filmare från Stockholm. Han har blivit uppmärksammad både i Sverige och utomlands inte minst för sina drönarbilder av den nordiska naturen. Oavsett om han fotograferar från luften eller marken, resereportage, lifestyle-fotografering åt företag eller rörlig bild – är det viktigt att materialet ska kunna fungera. Viggo har nu delat med sig av sina fem bästa resefoto-tips till dig som ska ut på tur!

Läs mer

25
apr

Vad har du i kameraväskan, Jesper Anhede?

Att fotografera på land, i luften och under vatten – och sammanlagt besöka över 80 länder världen runt låter som en omöjlighet. Men inte för Jesper Anhede, fotograf från Hjo i Västergötland som framförallt jobbar med drönarfotografering för företag och hjälporganisationer. Häng med när vi dyker ned i Jespers kameraväska och vad han bär med sig jorden runt.

Läs mer
Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! I vårt nyhetsbrev ger vi dig exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att dina personuppgifter hanteras enligt vår integritetspolicy.