Produkttips till bröllop

Ska du fotografera eller filma bröllop? Jobbar du med styling, dekorationer eller catering och vill skapa content av ditt arbete? Eller är du ute efter teknik som förgyller bröllopsfesten? Här har vi samlat produkttips, inspiration och goda råd till dig som vill föreviga bröllopets viktigaste ögonblick på bästa möjliga sätt.

Bröllop porträttfotografering

Vid bröllopsfotografering har objektiven stor betydelse. Det finns objektiv som passar särskilt bra för porträtt, vigsel, mingel och detaljbilder, och som bröllopsfotograf är det vanligt att vara utrustad med flera olika objektiv, för alla moment under bröllopsdagen.

Porträtt

Vid fotografering av porträtt är det en fördel att fotografera med ett ljusstarkt objektiv med en bännvidd på 50-105mm. Du kan också välja en ljusstark telezoom med en brännvidd på exempelvis 70-200mm. Att välja ett objektiv som har en fast stor bländare ger en mjuk bakgrundsoskärpa och lyfter porträttet.

Vigsel och mingel

Under vigseln underlättar det att använda ett zoomobjektiv eller ett objektiv med mer vidvinkel, eftersom du snabbt ska kunna justera från vidvinkel till inzoomat. Välj därför ett objektiv med en brännvidd på 24-200mm. Tänk på att en vigsel ofta sker i en kyrka eller lokal med begränsat ljus, så välj även här ett ljusstarkt objektiv med stor bländare.

För mingelfotografering går det utmärkt att använda sig av samma typ av objektiv som till vigseln. Ibland sker mingel utomhus och med längre avstånd, vilket kan kräva ett zoomobjektiv, och vid andra tillfällen är du inomhus i mörkare förhållanden med korta avstånd, och då kan ett ljusstarkt objektiv med vindvinkel hjälper dig på vägen.

Ringar och detaljer

När det kommer till detaljbilder på exempelvis ringar, smycken, blommor och bordsdukning finns det flera bra makroobjektiv som hjälper dig på vägen till riktigt skarpa bilder. Det finns också närbildslinser som du kan lägga till på ditt teleobjektiv för att få makroegenskaper.

Här hittar du alla våra objektiv.

Bröllop porträtt kväll

Oväntade händelser kan ske under en bröllopsdag och ibland kommer du i efterhand på saker som hade varit bra att ha med sig. Här hittar du tillbehör som väska för att förvara all utrustning i, portabel högtalare för att komma i stämning, regnskydd för oväntade skurar, och reflexskärm som du kan lätta upp ljuset med, eller kanske använda som sittunderlag?

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!

Häng med i teknikbranschen! Om du anger din mejladress och börjar prenumerera samtycker du till att få nyhetsbrev från Scandinavian Photo. Som prenumerant får du exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration till din mejl.

Ditt samtycke är frivilligt och du kan när som helst avregistrera dig eller återkalla ditt samtycke. Läs mer om vår personuppgiftsbehandling och dina rättigheter i vår integritetspolicy.

Kundvagn

Din kundvagn är tom!

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Gillar

Det finns inga produkter

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Spara länken till senare, skicka till en vän eller dela i communityt.

Namnge din kundvagn
Länk till kundvagn