Skapa med mobilen

Med dagens telefoner har det aldrig varit enklare att skapa högkvalitativt content till sociala medier, till exempel TikTok. Det går snabbt och smidigt att redigera bilder och videos för att dela med dina följare bara minuter efter att du tagit dem. Vi har valt ut produkter och paketlösningar för att lyfta ditt kreativa skapande till en ny nivå. Få bättre kontroll över det du skapar med tillbehör som mikrofoner för bättre ljudupptagning, gimbals och stativ för en mjuk och stabil upplevelse och smartwatches som låter dig styra och använda självutlösare på avstånd.

Tillbehören för bättre mobilfoto

Om du någon gång testat att gå och filma med mobilen i handen så vet du att det lätt blir skakigt. Kanske har du försökt ställa upp mobilen mot en trädgren eller testat andra kreativa lösningar för att kunna filma dig själv, bara för att upptäcka att mobilen hamnar i backen. Eller så har du tröttnat på att ljudet inte är tillräckligt bra eller bruset från vinden tar för mycket fokus från ditt tal. Som tur är så vi har lösningarna. Här hittar du tillbehören för bättre foton och videor med mobilen utomhus – lika portabla och enkla att ha med sig som själva mobilen.

Bättre ljud vid mobilinspelningar

Ljudet direkt från mobilen blir sällan speciellt bra, men det går att få betydligt bättre med små och enkla medel. Med en mikrofon speciellt anpassad för mobiltelefoner får du klarare ljud med tydligare tal och minskat vindbrus. Mikrofoner för smartphones finns med både 3,5 mm-, lightning- och USB-C-anslutning så att du kan hitta en mikrofon oavsett om du använder iPhone eller Android.

Gimbals för riktigt stabil video

Filmar du mycket med mobilen är en gimbal en riktigt bra investering för att få jämna, stadiga filmer med mjukt och följsamt flyt – även om du går eller joggar lätt medan du filmar. En gimbal ger dig ett handtag att hålla i, knappar att styra inspelningen med och framförallt en hållare som kompenserar för skakningar och rörelser som uppstår vid handhållen filmning.

Få stadigare film med mobiltelefonen med en gimbal

Kompletta vloggpaket

Om du vill förbättra helheten med ditt content så har vi plockat ut paketlösningar specifikt för dig som skapar med mobilen. Du slipper fundera på vilka tillbehör som funkar bra tillsammans utan kan bekvämt välja det paket som passar dina behov bäst. Se alla våra paket till mobiltelefoner.

Styr mobilen med en smartwatch

Visste du att en smartwatch kan användas som en fjärrkontroll till mobilen? Med en smartwatch kan du hålla koll på vad som händer i mobilen utan att ta upp den ur fickan, och dessutom fjärrstyra kameran. Perfekt när du har ställt upp mobilen i ett stativ och vill starta inspelningen när du själv befinner dig i bild. Med inbyggt eSIM kan du dessutom ta emot och ringa mobilsamtal utan att plocka fram mobilen.

Vi har ett noga utvalt sortiment av smartwatches från Samsung, Apple och Garmin som kan underlätta ditt skapande och ge dig en enklare vardag.

Apple Watch – klockren för iPhone

Apple har ett sömlöst ekosystem mellan sina produkter och deras klocka Apple Watch ansluter perfekt till din iPhone. Apple använder genomgående rektangulär urtavla till sina klockor med varierande färg och material till boetten och armbanden. Du kan anpassa urtavlan med de funktioner och appar som du använder mest och gillar bäst. För en hektisk fotodag kan det vara praktiskt med tidsschemat med påminnelser när det är dags att infinna sig på nästa ställe. Tack vare inbyggd GPS kan du se din position och få exakt geotaggning på dina bilder.

Se alla Apple Watch här

Garmin smartwatch

Även Samsung har ett ekosystem av produkter som jobbar tillsammans i symbios, och Galaxy Watch fungerar även med andra mobilmärken, inklusive Apple om än med något begränsade funktioner. Garmins smartwatches fungerar lika bra till Android som till iPhone.

Både till Samsung Galaxy Watch och Garmins smartwatches kan du ladda ner både original- och tredjepartsappar för alla möjliga sorters funktioner. Fjärrstyr din mobilkamera, geotagga dina bilder, håll koll på tidsschemat och se vem som försöker kontakta dig utan att ens behöva ha mobilen inom räckhåll är några av fördelarna med en smartwatch.

Se alla våra smartwatches från Samsung och Garmin här

Lär dig mer om mobilfotografering

15
aug

Filma med mobilen – 6 tips för bättre videor

Att filma med mobilen kan bli så mycket mer än att bara spara ett minne i rörliga bilder – du kan skapa riktig proffsiga resultat genom några enkla steg. Mobilkamerorna blir allt bättre och får fler funktioner, samtidigt som allt mer slutresultat ändå bara visas på just mobilskärmen, vilket gör mobilen till ett smidigt och tidsbesparande alternativ till att skapa film med. Här har vi samlat våra bästa tips för ännu bättre videor med din mobiltelefon.

Läs mer

18
apr

Fota med mobilen – 10 enkla tips

Att ta proffsiga foton med mobilen behöver inte vara svårt. Här har vi samlat våra bästa tips för att få effektfulla och inspirerande bilder, som du snabbt och enkelt kan dela på sociala medier. Kom ihåg att de bästa bilderna får du genom att öva, experimentera och framför allt ha kul! 

Läs mer

20
jan

Saramonic Blink 500 – trådlöst ljudkit för innehållsskapare

Saramonic Blink är ett trådlöst system för dig som vill ha trådlöst ljud direkt i din ljudinspelare, telefon eller kamera. Systemet är litet och kompakt, så litet att du kan enkelt kan lägga ner det i fickan och ta det med dig vart du än går – perfekt för dem som ska ut och skapa content till vlogg, blogg eller annat. Dessutom är det mycket lätt att använda och är en lösning som passar de flesta.

Läs mer
Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! Om du anger din mejladress och börjar prenumerera samtycker du till att få nyhetsbrev från Scandinavian Photo. Som prenumerant får du exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration till din mejl.

Ditt samtycke är frivilligt och du kan när som helst avregistrera dig eller återkalla ditt samtycke. Läs mer om vår personuppgiftsbehandling och dina rättigheter i vår integritetspolicy.

Kundvagn

Kundvagn

Din kundvagn är tom!

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Gillar

Gillar

Det finns inga produkter

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Dela kundvagn

Spara länken till senare, skicka till en vän eller dela i communityt.

Namnge din kundvagn
Länk till kundvagn