Skapa med mobilen

MicrosoftTeams-image.png

En mobiltelefonen är idag ett lika användbart verktyg som din primära kamera, då du snabbt och enkelt kan redigera dina bilder bara minuter efter du tagit dem, dela med dig av dina favoriter och låta dina följare i sociala medier hänga med dig under dina fotojobb. Vi har produkterna för att ta din mobilfotografering till en ny nivå – allt från mikrofoner för bättre ljudupptagning och LED-belysning och stativ till smartwatches som låter dig se vad som händer i mobilen, direkt på din handled. 

Mobiltelefoner med grymma kameror

Kamerauppsättningarna i mobiltelefonerna är numera riktigt grymma och ett bra komplement i din fotoutrustning. En smartphone har ju dessutom fördelen att direkt kunna dela ditt innehåll med vänner och följare på bara några klick. Hos oss hittar du både Android-mobiler och iPhones.

Styr mobilen med en smartwatch

Visste du att en smartwatch kan användas som en fjärrkontroll till mobilen? Med en smartwatch kan du hålla koll på vad som händer i mobilen utan att ta upp den ur fickan, och dessutom fjärrstyra kameran. Perfekt när du har ställt upp mobilen i ett stativ och vill starta inspelningen när du själv befinner dig i bild. Med inbyggt eSIM kan du dessutom ta emot och ringa mobilsamtal utan att plocka fram mobilen.

Vi har ett noga utvalt sortiment av smartwatches från Samsung, Apple och Garmin som kan underlätta ditt skapande och ge dig en enklare vardag.

Apple Watch – klockren för iPhone

Apple har ett sömlöst ekosystem mellan sina produkter och deras klocka Apple Watch ansluter perfekt till din iPhone. Apple använder genomgående rektangulär urtavla till sina klockor med varierande färg och material till boetten och armbanden. Du kan anpassa urtavlan med de funktioner och appar som du använder mest och gillar bäst. För en hektisk fotodag kan det vara praktiskt med tidsschemat med påminnelser när det är dags att infinna sig på nästa ställe. Tack vare inbyggd GPS kan du se din position och få exakt geotaggning på dina bilder.

Se alla Apple Watch här

Galaxy Watch och Garmin smartwatch

Även Samsung har ett ekosystem av produkter som jobbar tillsammans i symbios, och Galaxy Watch fungerar även med andra mobilmärken, inklusive Apple om än med något begränsade funktioner. Garmins smartwatches fungerar lika bra till Android som till iPhone.

Både till Samsung Galaxy Watch och Garmins smartwatches kan du ladda ner både original- och tredjepartsappar för alla möjliga sorters funktioner. Fjärrstyr din mobilkamera, geotagga dina bilder, håll koll på tidsschemat och se vem som försöker kontakta dig utan att ens behöva ha mobilen inom räckhåll är några av fördelarna med en smartwatch.

Se alla våra smartwatches från Samsung och Garmin här

Tillbehören för bättre mobilfoto

Har du någon gång testat att gå och filma med mobilen i handen så vet du att det lätt blir ganska skakigt. Kanske har du försökt ställa upp mobilen mot en trädgren eller liknande för att kunna filma dig själv, bara för att upptäcka att mobilen vält under halva filmningen? Eller har du tröttnat på att ljudet inte är tillräckligt bra eller bruset från vinden tar för mycket fokus från ditt tal? Misströsta inte – vi har lösningarna. Här hittar du tillbehören för bättre foton och videor med mobilen utomhus – som självklart är lika portabla och enkla att ha med sig som själva mobilen.

Bättre ljud vid mobilinspelningar

Ljudet direkt från mobilen blir sällan speciellt bra när du filmar utomhus, men det går att få betydligt bättre med små och enkla medel. Med en mikrofon speciellt anpassad för mobiltelefoner får du klarare ljud med tydligare tal och minskat vindbrus. Mikrofoner för smartphones finns med både 3,5 mm-, lightning- och USB-C-anslutning, så att du kan hitta en mikrofon oavsett om du använder iPhone eller Android och om du har en äldre eller nyare mobil.

Gimbals för riktigt stabil video

Filmar du mycket med mobilen är en gimbal en riktigt bra investering för att få jämna, stadiga filmer med mjukt och följsamt flyt – även om du går eller joggar lätt medan du filmar. En gimbal ger dig ett handtag att hålla i, knappar att styra inspelningen med och framförallt en hållare som kompenserar för skakningar och rörelser som uppstår vid handhållen filmning.

Få stadigare film med mobiltelefonen med en gimbal

Vloggkit med både hållare och mikrofon till mobiler

Tycker du att det är bekvämt när någon annan plockar ihop allt du behöver? Här har vi valt ut några av de mest användbara och populära tillbehören för foto och video med mobilen i färdiga paket, så att du kan hitta det som passar dig bäst.

Lär dig mer om mobilfotografering

1
mars

Fyra tips till bättre videor med din mobil

Det skapas mer och mer material med hjälp av våra mobiltelefoner och för dig som vill skapa snabba klipp och videor för sociala medier eller bevara minnen på din semesterresa så finns det många möjligheter att göra detta med just din mobiltelefon. Varför inte testa vad du klarar av att göra med mobilen? Att filma med mobilen kan bli så mycket mer än att bara filma ett minne, du kan skapa riktig proffsiga resultat genom några enkla steg och med några fiffiga prylar utan att det tar upp speciellt mycket plats i bagaget. Här har vi samlat fyra tips för bättre videor med din mobil.

Läs mer

3
feb

Få ut mer av dina bilder med vår fotoservice!

När det kommer till fotografering är det idag superlätt att ta en bild och samla på sig en mängd minnen från olika händelser i livet. Oavsett om du använder en systemkamera eller om du fotograferar med mobilen är risken stor att bilderna hamnar på en hårddisk och inte kommer till användning. För hur ofta tittar man egentligen på bilderna från semestern för tre år sedan? Här kommer vi ge dig inspiration, tips och idéer till vad du kan göra med dina bilder för att på ett enkelt sätt minnas tillbaka samt visa upp dina bilder både för dig själv och för nära och kära.

Läs mer

20
jan

Saramonic Blink 500 – trådlöst ljudkit för innehållsskapare

Saramonic Blink är ett trådlöst system för dig som vill ha trådlöst ljud direkt i din ljudinspelare, telefon eller kamera. Systemet är litet och kompakt, så litet att du kan enkelt kan lägga ner det i fickan och ta det med dig vart du än går – perfekt för dem som ska ut och skapa content till vlogg, blogg eller annat. Dessutom är det mycket lätt att använda och är en lösning som passar de flesta.

Läs mer
Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i teknikbranschen! Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.