Streama mobilt

banner-mobil-streaming.jpg

Intresset för att spela in video är stort, och möjligheterna till att streama möten, event, utbildningar och föreläsningar är många. Här kan du fördjupa dina kunskaper och få tips på produkter för riktigt bra streaming!

Lär dig mer om streaming på våra temasidor!

Paket för streaming med mobilen

Testa ett av våra färdiga paket för kreativ streaming med mobilen! Vill du ha bättre ljud, ljus, stabilitet eller komfort till din produktion? Vi har satt ihop olika paket för olika nivåer, som är anpassade för just det du behöver. Självklart kan du också välja fritt bland alla produkter och bygga ihop ditt eget paket!

För dig som vill börja med streaming

Vill du placera din mobil en bit ifrån för att filma dig själv eller någon annan? Då passar dessa paket perfekt! En lampa ger dig extra ljus och lättar upp skuggorna i ansiktet, och en mikrofon ger ett trevligare ljud med högre kvalitet än din mobil kan fånga upp. 

För dig som vill filma handhållet eller i rörelse

Om du brukar filma dig själv eller någon annan som är i rörelse, rekommenderar vi ett paket med en stabilisator – även kallad gimbal. Dessa paket kommer antingen med en mikrofon som är riktad åt samma håll som mobilen, eller med en trådlös myggmikrofon som gör dina intervjuer och videor mycket proffsiga.

Bygg ditt eget paket!

Här har vi samlat produkter för dig som vill skräddarsy ditt eget paket. Börja med en stabil grund i form av ett stativ eller en gimbal, och utöka med ljud och ljus för att få riktigt bra kvalitet på din mobila streaming.

Imponera med högkvalitativt ljud

Ett bra ljud är A och O för en lyckad streaming eller videomöte. Du kan välja bland allt från myggmikrofoner för individuellt ljud, till en mikrofon som fångar upp ljudet rakt framifrån. Är du osäker på vilken sorts mikrofon du behöver? I denna video förklarar vi skillnaderna mellan olika mikrofoner, så att du kan välja rätt.

Lär dig mer om streaming och videoinspelning

1
mars

Fyra tips till bättre videor med din mobil

Det skapas mer och mer material med hjälp av våra mobiltelefoner och för dig som vill skapa snabba klipp och videor för sociala medier eller bevara minnen på din semesterresa så finns det många möjligheter att göra detta med just din mobiltelefon. Varför inte testa vad du klarar av att göra med mobilen? Att filma med mobilen kan bli så mycket mer än att bara filma ett minne, du kan skapa riktig proffsiga resultat genom några enkla steg och med några fiffiga prylar utan att det tar upp speciellt mycket plats i bagaget. Här har vi samlat fyra tips för bättre videor med din mobil.

Läs mer

18
jan

Jobba hemifrån

Arbetsplatsen är för många inte längre bunden till en fysisk plats och du har möjlighet att jobba nästintill var som helst. Tack vare kommunikation via plattformar som Skype, YouTube och Teams kan du genomföra alla dina möten, utbildningar eller konferenser från hemmet. Vi ger dig tips på hur du kan skapa ett hemmakontor för undervisning, möten eller spel – vi har lösningen till en digital arbetsplats för dig och dina kollegor.

Läs mer

7
sep

Godox – ljus till alla

Nu har vi fått in massor av produkter från Godox – allt ifrån blixtar, LED-belysningar, reflexskärmar, studioväskor och mycket mer. Godox har flertalet produkter som passar utmärkt att kombinera med varandra i samma system.

Läs mer

19
okt

Att våga prata framför kameran

Att höra sig själv för första gången på en ljudinspelning kan kännas lite läskigt. ”Låter jag så?!” kan en första reaktion bli och dina vänner svarar troligtvis ja – vilket antagligen är ett högst ärligt svar. Hur vi hör oss själva prata stämmer oftast inte överens med hur omgivningen hör oss. När du lyssnar på en inspelad version av dig själv saknas kroppens resonanslåda och det kan låta ljusare och tunnare än när du hör dig själv prata.

Läs mer

5
okt

Bättre ljud vid inspelningar

För att skapa och spela in ett bra ljud i dina inspelningar gäller det att hitta en smidig lösning som passar dig, oavsett du har tänkt att filma med mobilen eller med en system- eller videokamera. Vi har tidigare gjort några blogginlägg om hur du skapar bra ljud med våra produkter och nu ska vi ta dig vidare då det hela tiden kommer nya produkter som kan hjälpa dig till ett bättre ljud och höja kvaliteten på dina inspelningar. Det finns smidiga lösningar både för dig som spelar in film med mobilen, system- eller videokamera.

Läs mer
Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! I vårt nyhetsbrev ger vi dig exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att dina personuppgifter hanteras enligt vår integritetspolicy.