Välj rätt filter till ditt objektiv

NDFILTER1200.jpg

Filter – viktigaste investeringen till ditt objektiv

Vi rekommenderar alltid att du köper ett UV-filter till ditt objektiv för att ge objektivet ett starkt skydd. Ett UV-filter skyddar kamerans sensor mot UV-ljus men framförallt ger det ett reptåligt fysiskt skydd som skyddar objektivets frontglas. Ett filter är enklare och billigare att byta jämfört mot reparationskostnaderna för att byta ett frontglas på ett objektiv. Skydda ditt objektiv från repor, skav och behåll andrahandsvärdet på ditt objektiv.

Vi har valt ut några våra bästa filterserier från enkla och prisvärda till mer exklusiva filter med Nano coating. Skillnaden mellan billigare och dyrare filter är materialet i ringen, kvaliteten på glaset och filtrets beläggningar – desto bättre objektiv du har, ju bättre filter behöver du.

Du hittar alla filterstorlekar genom att klicka på det filtret du vill köpa. Du hittar även alla våra UV-filter här.

Våra rekommenderade serier av UV-filter

Variabla ND-filter – underverk för film och foto

Ett variabelt ND-filter måste du köpa om du ska filma. Du använder ett variabelt ND-filter för att tona ner ljuset för att få korrekt slutartid som löser problemet med hackiga filmer. Det är bara att vrida på filtret och justera tills du är nöjd. Vi har valt ut våra fyra bästa serier av variabla ND-filter. Du hittar även alla våra variabla ND-filter här.

Våra rekommenderade serier av variabla ND-filter

Lär dig mer om filter 

Lär dig mer om filter genom att titta fotografen Mikael Järnåsen som berättar om skillnaderna mellan olika filter eller den andra videon som visar effekten av ett polarisationsfilter.

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i teknikbranschen! Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.