Välj rätt filter till ditt objektiv

NDFILTER1200.jpg

Filter – viktigaste investeringen till ditt objektiv

Vi rekommenderar alltid att du köper ett UV-filter till ditt objektiv för att ge objektivet ett starkt skydd. Ett UV-filter skyddar kamerans sensor mot UV-ljus men framförallt ger det ett reptåligt fysiskt skydd som skyddar objektivets frontglas. Ett filter är enklare och billigare att byta jämfört mot reparationskostnaderna för att byta ett frontglas på ett objektiv. Skydda ditt objektiv från repor, skav och behåll andrahandsvärdet på ditt objektiv.

Vi har valt ut några våra bästa filterserier från enkla och prisvärda till mer exklusiva filter med Nano coating. Skillnaden mellan billigare och dyrare filter är materialet i ringen, kvaliteten på glaset och filtrets beläggningar – desto bättre objektiv du har, ju bättre filter behöver du.

Du hittar alla filterstorlekar genom att klicka på det filtret du vill köpa. Du hittar även alla våra UV-filter här.

Våra rekommenderade serier av UV-filter

Polarisationsfilter – ett måste för mer färg och kontrast

Polarisationsfilter (CPL) tar bort reflektioner, förstärker färger och ökar kontrasten i dina bilder. Detta är ett måste för dig som fotograferar ute i natur, snö och vid vatten. Perfekt för vinteräventyr när du verkligen vill att dina bilder ska sticka ut. Vi har tagit fram våra fyra bästa filterserier som ger dig bäst resultat. Du hittar även alla våra polarisationsfilter här. Köp ett polarisationsfilter idag!

Våra rekommenderade serier av polarisationsfilter

Lär dig mer om filter 

Lär dig mer om filter genom att titta på vårt inspelade webinar med Magnus Winbjörk – "hur du skapar magiska bilder med filter" eller hur du väljer rätt filter eller se effekten av ett polarisationsfilter.

Fyrkantsfilter – ta dina bilder till en ny nivå

Fyrkantsfilter är bland det bästa verktyget du kan använda för att förstärka och förbättra dina landskapsbilder. Låt ditt fotograferande bli ett hantverk genom att mörka ner delar av bilden (himlen) och använd långa slutartider för magiska vatten- och molneffekter. Vi har valt ut tre paket med fyrkantsfilter som passar utmärkt för dig som vill lyfta dina bilder till en helt ny nivå. Se alla våra fyrkantsfilter här.

Våra rekommenderade filterkit med fyrkantsfilter

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! I vårt nyhetsbrev ger vi dig exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att dina personuppgifter hanteras enligt vår integritetspolicy.