Lär dig mer om ljud till dator

banner-ljud-till-dator.jpg

För många har datorn en central roll i det dagliga arbetet och oavsett vilken bransch du jobbar i har datorljudet stor betydelse. Det kan exempelvis vara att du har webbmöten och behöver ett headset, att du spelar upp musik från din dator via externa högtalare, du kanske för röstanteckningar och behöver en bra mikrofon eller så jobbar du i en studio och ska utöka datorn med ett ljudkort. Här finner du produkttips på hur du kompletterar din dator med ljudutrustning som passar ditt ändamål.

Hörlurar och headset för webbmöten, musik och samtal

Ett headset är perfekt om du vill lyssna på musik, delta i webbmöten eller samtal från din dator – oavsett om du är på kontoret eller hemma. Koppla samman det med din dator med USB, 3,5mm-kontakt eller trådlöst och du är igång. Du får ett förbättrat ljud utan att störa andra eller bli distraherad av omgivingsljud. 

Fem tips till bättre ljud

Att få bra kvalitet på tal kan ibland vara lite lurigt. För att underlätta för dig har vi här samlat fem tips som gör att du på ett enkelt sätt kan få bättre ljudkvalitet på din ljudupptagning.

Läs blogginlägget här!

Ljudkort för ökad ljudupplevelse

För att kunna variera ditt användningsområde när det kommer till din dators ljud är det värt att investera i ett ljudkort med bra kvalitet. Koppla in din MIDI-utrustning såsom syntar, trummaskiner och kontroller eller använd kortet för att ansluta flera mikrofoner. Ljudkorten är ofta mycket portabla och har varierande egenskaper beroende på vad det ska användas till. Det kan vara allt från flera mikrofoningångar, automatisk ingångsnivå på ljud till lättmanövrerade interface för enklare kontroll.

Uppspelning av ljud

Högtalarna i en bärbar dator är inte alltid de bästa och för att få högre kvalitet och ett bredare omfång på ljudet är externa högtalare alternativet för dig. Det finns mindre modeller som kan placeras på skrivbordet, större varianter för att fästa på väggen eller multiroomhögtalare som kan kopplas samman till ett helt system. Välj de som passar dig utifrån användningsområde och njut av en välbalanserat ljud.

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! I vårt nyhetsbrev ger vi dig exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att dina personuppgifter hanteras enligt vår integritetspolicy.